Podle tohoto receptu od Jaswindera Gilla připravíte dokonale kořeněné a křupavé indické občerstvení. Ideální pro rodinnou hostinu, podávejte s oblíbeným čatní.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Vaření: 25 minut
- Počet porcí: 6 porcí
Ingredience
- 1 zelená chilli paprička, nasekaná
- kousek zázvoru, nahrubo nasekaný
- 1 rajče nakrájené nahrubo
- 200 g mouky
- 1 a ½ lžičky mletého chilli
- 1 a ½ lžičky garam masaly
- 1 a ½ lžičky mletého koriandru
- 2 středně velké brambory, oloupané, rozpůlené a nakrájené na tenké plátky, poté rozpůlené na čtvrtměsíčky
- ½ lilku, nakrájeného na tenké plátky a poté rozpůleného na čtvrtměsíčky
- ½ květáku, nakrájeného na růžičky
- 1 velká cibule nakrájená na jemné plátky
- ½ citronu
- čatní, k podávání
Postup
- Troubu předehřejte na 120 °C.
- Chilli, zázvor a rajčata rozmixujte a dejte stranou.
- mouku smíchejte s kořením.
- Přidejte všechnu připravenou zeleninu a promíchejte.
- Pomalu přidávejte 150 ml vody, dokud těsto zeleninu nepokryje – měla by být dobře obalená, ale neměla by v něm plavat.
- Přidejte rajčatovou směs a dobře promíchejte, dokud se vše nespojí.
- Přidejte trochu citronové šťávy a koření.
- Předehřejte olej na pánvi.
- Vezměte hrst směsi a stlačte ji do malé volné kuličky, aby se zelenina po vložení do oleje k sobě přichytila.
- Lžící opatrně vhoďte kuličku do oleje.
- Smažte asi 4 minuty dozlatova a dokřupava, pak ochutnejte a zkontrolujte koření a konzistenci.
- Možná budete muset v této fázi přidat trochu vody nebo mouky, pokud vaše testovací kulička nedržela pohromadě.
- Osmažte zbytek směsi.
- Osušte je na kuchyňském papíře a průběžně je udržujte teplé v troubě. Ihned podávejte s čatní.