Hermelín je u nás doma velmi častá potravina. Osobně mám nejradši hermelín jen tak či grilovanou úpravu. V salátu je však také moc dobrý a v kombinaci s hroznovým vínem a medovou zálivkou je prostě neodolatelný. Salát je samozřejmě vhodný jako lehká večeře, ale také jako svačinka do práce či do školy.
Na 1 porci budete potřebovat:
- 65 g hermelínu
- 100 g salátu pak choi
- 100 g bílé ředkve
- 10 kuliček hroznového vína
- 10 g vlašských ořechů
- 5 g olivového oleje
- 5 g balsamikového octa
- kávová lžička medu
- sůl
Postup:
- Salát omyjte a natrhejte na libovolné kousky. Ty vhoďte do středně velké mísy.
- Hroznové víno také důkladně omyjte. Kuličky překrojte napůl a přidejte je do mísy k salátu.
- Bílou ředkev omyjte a zbavte ji slupky. Nakrájejte ji pak na tenké kolečka a přidejte do mísy.
- Zeleninu zalijte olivový olejem, přidejte balsamikový ocet a med. Dle chuti můžete také přidat sůl.
- Nyní rozehřejte pánev a na ni lehce opražte ořechy. Z ořechů se díky orestování začne uvolňovat tuk a budou tak lahodnější. Opražené ořechy pak přidejte do salátu.
- Nakonec nakrájejte hermelín na trojúhelníčky, ty přidejte do salátu a můžete servírovat.