Recept na paellu s chorizem a kuřecím masem

Hlavní jídlaKuřecí masoMasoRýžeUzeninyZeleninová jídla
paella

Zkuste vyměnit tradiční paellu z mořských plodů za verzi s kuřecím masem a chorizem, výsledkem je vydatná rodinná večeře.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 kuřecí prsa nakrájená na kousky
  • 2 malé cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 140 g choriza
  • 1 lžička kurkumy
  • špetka šafránu
  • 1 lžička papriky
  • 300 g kulatozrnné rýže
  • 850 ml vývaru
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 citron
  • ½ malého svazku petrželky

Postup

  1. Na hluboké pánvi rozpalte olivový olej. Kuře opečte po celém povrchu a vyjměte z pánve.
  2. Snižte teplotu na minimum, přidejte cibuli a pomalu ji duste do změknutí.
  3. Pak přidejte česnek a chorizo a smažte.
  4. Vmíchejte koření a poté přisypte rýži. Asi 2 minuty míchejte, aby se rýže obalila v oleji a koření, a pak přilijte vývar.
  5. Přiveďte k varu, vraťte kuře do pánve a za občasného míchání vařte asi 20 minut.
  6. Přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut, dokud se rýže neuvaří a kuře nezměkne.
  7. Můžete dochutit citronem a petrželkou.

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang