Tyto perfektní jednohubky si vaše děti zamilují. Skvěle se hodí na snídani, ale dobře poslouží i jako svačina.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 10 mini palačinkových špízů

Ingredience

Na palačinky

  • 1 šálek hladké mouky
  • 2 lžíce bílého cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • 3/4 šálku mléka
  • 1 velké vejce
  • 1 lžíce rozpuštěného nesoleného másla
  • 1 lžička extraktu z Amaretta

Na špízy

  • 450 g jahod, vodorovně nakrájených
  • 1/4 šálku borůvkového smetanového sýru (např. Philadelphia)
  • 1 středně velký banán, nakrájený na plátky
  • 1 lžíce moučkového cukru nebo dle chuti
  • 10 špejlí

Postup

  1. V míse prošleháme mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl.
  2. Ve druhé míse vyšleháme mléko, vejce, máslo a extrakt z Amaretta. Mokré přísady vlijeme do moučné směsi a mícháme, dokud se těsto dobře nespojí a není hladké.
  3. Rozpálíme velkou nepřilnavou pánev na středním ohni. Na rozpálenou pánev kápneme po lžičkách těsto a vytvoříme palačinky o průměru 2,5 cm. Smažíme asi 1-2 minuty, obrátíme a pokračujeme ve smažení další minutu, dokud palačinky nezískají zlatohnědou barvu.
  4. Hotové palačinky přendáme na talíř a postup opakujeme se zbývajícím těstem.
  5. Na pracovní plochu naskládáme ingredience v následujícím pořadí. Palačinka, banán, palačinka potřená smetanovým sýrem, palačinka, jahoda a palačinka. Na každý špíz použijeme tedy 4 palačinky. Do středu hromádky zapíchneme špejli a opakujeme, abychom vytvořili zbývající špízy.
  6. Poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang