Použijte své oblíbené ovoce a vychutnejte si jeho kombinaci s měkkým sušenkovým korpusem a krémovou tvarohovou polevu.
Příprava
- Příprava: 1 hodina 10 minut
- Pečení: 20 minut
- Celkem: 1 hodina 30 minut
Ingredience
Na těsto
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 a 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 šálku nesoleného másla, pokojové teploty
- 3/4 šálku krystalového cukru
- 1 velké vejce, pokojové teploty
- 1 lžička čistého vanilkového extraktu
Na krém
- 220 g plnotučného smetanového sýra, pokojové teploty
- 3 lžíce nesoleného másla, pokojové teploty
- 150 g moučkového cukru
- 1 lžička čistého vanilkového extraktu
- 3 šálky (asi 400 g) různého čerstvého ovoce
Postup
- Mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a sůl prošlehejte ve střední misce.
- Ve velké míse vyšlehejte máslo a cukr, dokud se nespojí a nezesklovatí, asi 2 minuty. Vmíchejte vejce a vanilku. Přidejte suché přísady k mokrým a šlehejte, dokud se nespojí.
- Po úplném spojení těsto pevně přikryjte a dejte do chladničky na 20 minut až na 1 den. (Pokud se těsto chladí déle než několik hodin, nechte ho 20-30 minut při pokojové teplotě, protože těsto bude poměrně tuhé a bude se obtížně rovnat na plech).
- Předehřejte troubu na 177 °C a vymažte formu olejem. Vyjměte vychlazené těsto a přendejte ho do vymazané formy. Pečte 17-19 minut nebo dokud nejsou okraje velmi lehce zhnědlé.
- Před zdobením pizzu nechte zcela vychladnout.
- Ve středně velké míse vyšlehejte smetanový sýr a máslo na střední rychlost asi 2 minuty dohladka. Přidejte moučkový cukr a vanilku. Šlehejte 1 minutu nebo dokud se krém nespojí.
- Na vychladlý korpus rozetřete silnou vrstvu. Ozdobte ovocem.