fruit_pizza

Použijte své oblíbené ovoce a vychutnejte si jeho kombinaci s měkkým sušenkovým korpusem a krémovou tvarohovou polevu.

Příprava

  • Příprava: 1 hodina 10 minut
  • Pečení: 20 minut
  • Celkem: 1 hodina 30 minut

Ingredience

Na těsto

  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 a 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 šálku nesoleného másla, pokojové teploty
  • 3/4 šálku krystalového cukru
  • 1 velké vejce, pokojové teploty
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu

Na krém

  • 220 g plnotučného smetanového sýra, pokojové teploty
  • 3 lžíce nesoleného másla, pokojové teploty
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 3 šálky (asi 400 g) různého čerstvého ovoce

Postup

  1. Mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a sůl prošlehejte ve střední misce.
  2. Ve velké míse vyšlehejte máslo a cukr, dokud se nespojí a nezesklovatí, asi 2 minuty. Vmíchejte vejce a vanilku. Přidejte suché přísady k mokrým a šlehejte, dokud se nespojí.
  3. Po úplném spojení těsto pevně přikryjte a dejte do chladničky na 20 minut až na 1 den. (Pokud se těsto chladí déle než několik hodin, nechte ho 20-30 minut při pokojové teplotě, protože těsto bude poměrně tuhé a bude se obtížně rovnat na plech).
  4. Předehřejte troubu na 177 °C a vymažte formu olejem. Vyjměte vychlazené těsto a přendejte ho do vymazané formy. Pečte 17-19 minut nebo dokud nejsou okraje velmi lehce zhnědlé.
  5. Před zdobením pizzu nechte zcela vychladnout.
  6. Ve středně velké míse vyšlehejte smetanový sýr a máslo na střední rychlost asi 2 minuty dohladka. Přidejte moučkový cukr a vanilku. Šlehejte 1 minutu nebo dokud se krém nespojí.
  7. Na vychladlý korpus rozetřete silnou vrstvu. Ozdobte ovocem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang