Tento recept na zdravou snídaňovou kaši si zamilujete! Je vyrobena z celých ovesných vloček a je velmi krémová, vydatná a sytá. Vyberte si mezi variantou s dýní nebo avokádem.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience
- 1 šálek celých ovesných vloček, namočených přes noc
- 4 šálky další filtrované vody
- Špetka mořské soli
- 3 a ½ šálku máslové dýně, nakrájené na kostičky
- 1 lžíce tamari, více na podávání
- 4 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
- ½ stroužku česneku, utřeného
- Šalotka, opečené pepity, petrželová nať, opečený sezamový olej – servírování
- 1 lžíce bílé miso pasty
- Avokádo, tamari, šalotky, sezamová semínka – servírování
Postup
- Pro celozrnnou ovesnou kaši: Ovesné kroupy scedíme, propláchneme a přendáme do mixéru.
- Přidejte 4 šálky čerstvé vody, sůl a pulzujte, dokud nejsou zrna nahrubo rozemletá.
- Nalijte do středně velkého hrnce a za častého šlehání přiveďte k varu na prudkém ohni. Hrnec přikryjte, snižte teplotu na minimum a za občasného míchání vařte 30 minut, aby se kaše neslepila, dokud zrna nezměknou a kaše nebude krémová.
- Podávejte horkou a s požadovanými přílohami.
- Varianta s máslovou dýní a zázvorem: Postupujte podle výše uvedeného receptu na ovesnou kaši, přidejte do hrnce spolu s ovesnou směsí dýni, zázvor a česnek a vařte podle návodu, dokud není kaše krémová a dýně měkká.
- Přidejte tamari a upravte koření podle chuti. Ozdobte šalotkou, pepitami a petrželkou a podávejte se sezamovým olejem a tamari na pokapání.
- Varianta s misem a avokádem: Postupujte podle výše uvedeného receptu na ovesnou kaši. Jakmile kaše zhoustne, vypněte oheň a do horké kaše vmíchejte miso pastu, dokud se nerozpustí.
- Pokud je vaše kaše v tomto okamžiku řidší, pokračujte v míchání na mírném ohni, dokud nezhoustne, tedy 15 až 20 minut.
- Podávejte s nakrájeným avokádem, tamari, šalotkou, sezamovými semínky a mikrozeleninou.