Recept na ovesné vločky z pomalého hrnce

Pomalý hrnecSladká jídla
Ovesné vločky z pomalého hrnce

Tyto vydatné ovesné vločky z pomalého hrnce jsou tak snadné.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 6 hodin
  • Celkem: 6 hodin 10 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 3 a ½ šálku vody
  • 1 šálek ovesných vloček
  • 1 šálek oloupaného a nakrájeného jablka
  • ½ šálku rozinek
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. V pomalém hrnci smíchejte vodu, ovesné vločky, jablka, rozinky, máslo, hnědý cukr, skořici a vanilku.
  2. Míchejte, dokud se vše dobře nespojí a cukr se nerozpustí.
  3. Přikryjte a vařte na nízkém stupni, dokud ovesné vločky nezměknou a nezískají krémovou konzistenci, 6 až 7 hodin.
  4. Chcete-li dosáhnout jemnější struktury, vařte 8 hodin.

Zdroj foto: Pexels

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang