Tyto tyčinky z ovesných vloček s arašídovým máslem jsou tím nejlepším trikem. Nepečou se, jsou snadné a zdravé, a jejich chuť je jako z jiného světa.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Celkem: 15 minut
- Počet porcí: 40 tyčinek
Ingredience
- 1 šálek krémového arašídového másla (bez přidaného cukru nebo slunečnicového másla, pokud neobsahuje ořechy)
- ½ šálku medu (nebo ½ šálku agávového sirupu pro vegany)
- 4 šálky ovesných vloček Old Fashioned
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky skořice
- 30 až 60 g hořké čokolády
Postup
- V míse smíchejte arašídové máslo, med, ovesné vločky, sůl a skořici.
- Pokud se vám směs zdá suchá a nelepí, přidejte trochu více arašídového másla nebo medu, různé značky arašídového másla se liší.
- Do formy o rozměrech 22 x 22 cm vložte pečicí papír.
- Do plechu dejte ingredience a přitlačte je do rovnoměrné vrstvy.
- Pomocí malé skleničky přejeďte po povrchu, aby byla hladká.
- Tyčinky nechte 10 minut zmrazit.
- Vyjměte plech z mrazáku a pomocí papíru směs vyjměte.
- Nakrájejte na 20 obdélníků (4 x 5 řad) nebo 40 malých obdélníků.
- V mikrovlnné troubě s krátkými přestávkami nebo nad dvojitým kotlem rozpusťte čokoládu a míchejte, dokud se nespojí v lesklou čokoládu.
- Pokud používáte mikrovlnnou troubu, používejte krátké intervaly po přibližně 10 sekundách a po každém z nich zamíchejte.
- Dávejte pozor, abyste čokoládu nepřehřáli nebo aby se do ní nedostala voda, která by způsobila, že se čokoláda zatáhne.
- Rozpuštěnou čokoládou pokapejte tyčinky a nechte vychladnout.
- Můžete je sníst ihned, nebo je nechat asi 1 hodinu v chladničce, aby měly pevnější konzistenci.
- Skladujte v chladu až 2 týdny (nebo zmrazené několik měsíců, mezi vrstvy vložte voskový papír).