ovesne-susenky-s-kremem

Připravte si tyto snadné ovesné sušenky plněné lahodným máslovým krémem.

Ingredience

  • 290 g másla, změklého na pokojovou teplotu
  • 200 g hnědého cukru
  • 100 g krystalového cukru
  • 1 velké vejce, pokojové teploty
  • 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 1 lžíce tmavé melasy
  • 188 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 240 g drcených ovesných vloček

Na krém

  • 3/4 hrnku nesoleného másla, změklého na pokojovou teplotu
  • 360 g moučkového cukru
  • 45 ml tučné smetany
  • 1 a 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • sůl, podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C . Velký plech vyložte pečicím papírem nebo silikonovou podložkou na pečení. Odložte stranou.
  2. Utřete máslo a cukry do světlé a krémové konzistence, asi 1 minutu. Vmíchejte vejce, vanilku a melasu a podle potřeby seškrábejte po stranách a dejte stranou.
  3. Ve středně velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu, sůl, skořici, hřebíček a ovesné vločky.
  4. Při nízkém stupni mixéru pomalu přidávejte suché přísady k mokrým. Těsto bude poměrně husté a možná budete muset po několika vteřinách v mixéru vše promíchat ručně.
  5. Na plech vkládejte vždy asi 2 lžíce těsta a mírně zploštěte. Sušenky se v troubě rozprostřou, proto každé kuličce nechte alespoň 5 cm rozestup.
  6. Pečte 10 minut nebo dokud nejsou sušenky na okrajích lehce zlatavé. Nechte sušenky 5 minut vychladnout na plechu a poté je přeneste na mřížku, aby zcela vychladly.
  7. Připravte si krém. Máslo šlehejte při vysokých otáčkách do krémové konzistence, přidejte moučkový cukr a šlehejte 1-2 minuty při střední rychlosti.
  8. Přilijte smetanu a vanilkový extrakt. Šlehejte na vysoké frekvenci 2-3 minuty, dokud není krém nadýchaný. Ochutnejte a podle potřeby přidejte špetku nebo dvě soli.
  9. Pokud je náplň příliš hustá, přidejte ještě několik lžiček smetany.
  10. Na spodní stranu poloviny sušenek rozetřete 1,5 lžíce krémové náplně, navrch dejte zbývající sušenky.
  11. Sušenky vydrží čerstvé a měkké (s krémovou náplní) při pokojové teplotě 2 dny ve vzduchotěsné nádobě. Poté je uložte do chladničky, aby krémová náplň zůstala čerstvá.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang