Ovesné rozinkové sušenky s měkkým, žvýkacím středem a křupavými okraji. Tyto sušenky si zamiluje celá rodina.
Ingredience
- ¾ šálku změklého másla
- ¾ hrnku bílého cukru
- ¾ hrnku světlého hnědého cukru
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 a ¼ šálku hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- ¾ lžičky mleté skořice
- ½ lžičky soli
- 2 a ¾ šálku ovesných vloček
- 1 šálek rozinek
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C. Dva plechy na sušenky vyložte pečícím papírem nebo silikonovými podložkami.
- Máslo, bílý cukr a hnědý cukr vyšlehejte ve velké míse do hladkého krému. Vejce a vanilku zašlehejte do nadýchané pěny.
- Smíchejte mouku, jedlou sodu, skořici a sůl. Postupně vmíchejte do máslové směsi. Vmíchejte ovesné vločky a rozinky. Na připravené plechy na sušenky nakapejte po lžičkách těsto.
- Pečte v předehřáté troubě dozlatova 8 až 10 minut, v polovině pečení vyměňte rošty. Po vyjmutí z trouby nechte sušenky 1 až 2 minuty odpočívat na plechu a poté je přendejte na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.