Ovesná kaše je skvělý způsob, jak začít den. Řecký jogurt se k horkým ovesným vločkám fantasticky hodí, udělá je krémovějšími, dodá bílkoviny a hlavně udělá ze standardní misky ovesných vloček fenomenální záležitost. Pokud chcete, posypte ještě trochou skořice.
Ingredience
- ½ šálku ovesných vloček
- ½ banánu nakrájeného na plátky
- ½ lžičky mleté skořice (nepovinné)
- 1 špetka soli
- 1 šálek vody
- ¼ šálku řeckého jogurtu
- 2 lžíce jahodového džemu
- 1 lžíce arašídového másla
Recept je na 1 porci.
Postup
- V misce vhodné do mikrovlnné trouby smíchejte ovesné vločky, banán, skořici a sůl.
- Přidejte vodu a promíchejte.
- Vařte v mikrovlnné troubě, dokud se voda nevstřebá, 2 až 3 minuty.
- Promíchejte, aby se rovnoměrně rozprostřela skořice.
- Nechte stát, dokud mírně nevychladne, asi 3 minuty.
- Na ovesné vločky dejte řecký jogurt, jahodový džem a arašídové máslo.
- Promíchejte.