Miska horké ovesné kaše je jednou z nejjednodušších a nejsytějších snídaní, kterou si můžete připravit – obzvlášť když je v ní arašídové máslo.
Tento recept vám ukáže, jak si připravit tu nejlepší a nejjednodušší ovesnou kaši s arašídovým máslem za pouhých 15 minut.
Kdy přidat do ovesné kaše arašídové máslo?
Nejlepší čas na přidání arašídového másla do ovesné kaše je těsně před podáváním, když je ovesná kaše uvařená, ovšem ještě před vychladnutím. Když ho vmícháte, teplo ho pomůže rozpustit, takže se důkladně spojí s ovesnými vločkami a vytvoří hedvábně hladkou strukturu.
Tento postup lze použít s jakýmkoli druhem arašídového másla, které máte po ruce, ať už je krémové, přírodní, nebo s kousky.
Arašídové máslo s kousky samozřejmě dodá ovesné kaši výraznou strukturu, zatímco krémové arašídové máslo jí dodá šťavnatý, sametový pocit.
Jaké ovesné vločky je nejlepší používat?
Nejlepší ovesné vločky pro ovesnou kaši s arašídovým máslem jsou obyčejné ovesné vločky. Tento běžný druh, často prodávaný ve velkých kartonových krabicích, je běžně dostupný v obchodech s potravinami.
Pokud chcete, můžete místo ovesných vloček použít instantní ovesné vločky, ale mějte na paměti, že se vaří rychleji, takže možná budete muset mírně upravit dobu vaření. Instantní ovesné vločky mají také obvykle o něco kašovitější strukturu než obyčejné ovesné vločky,
3 tipy na nejlepší ovesnou kaši s arašídovým máslem
- Nezapomeňte na sůl. Sůl v tomto receptu pomáhá vyvážit sladkost javorového sirupu nebo medu a zvýraznit chuť ovesných vloček.
- Nechte ovesné vločky uležet. Po uvaření ovesných vloček je nechte pět minut odstát, než přidáte arašídové máslo. Během této doby ovesné vločky absorbují značné množství tekutiny a budou pokračovat ve vaření, proto nespěchejte.
- S receptem si pohrajte. Tento recept berte jako volný návod na přípravu ovesných vloček s arašídovým máslem a klidně si ho upravte podle své chuti.
- Máte rádi sladší ovesnou kaši? Přidejte více javorového sirupu nebo medu! Máte rádi trochu jemnější ovesné vločky? Přidejte více mléka nebo vody.
Ingredience
- 1 a 1/2 šálku mléka nebo vody
- 2 lžíce javorového sirupu nebo medu
- 1/4 lžičky soli
- 1 šálek staromódních ovesných vloček
- 2 lžíce arašídového másla
- Přidejte: ořechy, nakrájený banán, ovoce, džem nebo více arašídového másla
Postup
- Do středně velkého hrnce dejte 1 a 1/2 šálku mléka nebo vody, 2 lžíce javorového sirupu nebo medu a 1/4 lžičky soli.
- Na prudkém ohni přiveďte k varu.
- Snižte teplotu na středně nízkou, aby se udržoval mírný var.
- Přidejte 1 hrnek obyčejných ovesných vloček a promíchejte.
- Za častého míchání vařte, dokud ovesné vločky nevstřebají asi 2/3 vody.
- Odstavte hrnec z ohně, přikryjte a nechte 5 minut odpočívat.
- Odkryjte, přidejte 2 lžíce arašídového másla a míchejte, dokud se dobře nespojí.
- Ihned podávejte.
Postup v mikrovlnné troubě
- Ovesné vločky budou hodně bublat, takže se ujistěte, že používáte dostatečně velkou mísu.
- Smíchejte mléko nebo vodu, javorový sirup nebo med, košer sůl a ovesné vločky ve velké misce vhodné do mikrovlnné trouby.
- Mikrovlnnou troubu zapněte na vysoký výkon, dokud ovesné vločky nezačnou bublat a dokud se do nich nevstřebají asi 2/3 vody.
- Nechte ovesné vločky v mikrovlnné troubě 5 minut odstát. Přidejte arašídové máslo a promíchejte.