S přicházejícími chladnými rány nastává vhodný čas na to zařadit ovesnou kaši do jídelníčku. Je to velmi chutná a zdravá snídaně, dezert, nebo svačina. Navíc je velice jednoduchá na přípravu.
Jedná se o velmi výživné jídlo. Oves je cenným zdrojem bílkovin, vitamínů řady B, minerálních látek ( železo, zinek, draslík, jod a fluor ). Kaše je velice šetrná k zažívání, zasytí a přitom je lehce stravitelná a příjemně po ránu zahřeje
Suroviny:
- ovesné vločky
- chia semínka
- mléko / rostlinné mléko / voda
- med, cukr, nebo sladidlo dle preference
- skořice
Postup:
Ovesné vločky smícháme s mlékem nebo vodou v poměru 1:1. Přidáme chia semínka a skořici a přivedeme k varu a necháme 3-5 minut vařit.
TIP: Kaši lze vylepšit ještě například máslem nebo domácí marmeládou.