Ovčácká snídaně – recept

Bramborová jídlaSlané receptySnídaně

Tento snídaňový pokrm se podává s toasty, džusem a mlékem nebo kávou a je to jistý snídaňový hit.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 375 g proužků slaniny jemně nakrájené
  • 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
  • 1 balení rozmražených strouhaných brambor
  • 8 velkých vajec
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 šálek strouhaného sýru čedar

Postup

  1. Ve velké pánvi opečeme na středním ohni slaninu a cibuli, dokud slanina nezkřehne.
  2. Vmícháme brambory a vaříme asi 10 minut nezakryté na středním ohni, dokud spodek nezíská zlatohnědou barvu.
  3. Brambory otočíme a hřbetem lžíce uděláme do bramborové směsi 8 rovnoměrně rozmístěných důlků. Do každé jamky rozbijeme 1 vejce. Posypeme solí a pepřem.
  4. Přikryté vaříme na mírném ohni asi 10 minut, dokud vejce neztuhnou a brambory nezměknou. Posypeme sýrem a necháme stát, dokud se sýr nerozpustí.

Tipy

  1. Mohu tento recept nějak obměnit? Ano, tento snídaňový recept lze snadno upravit podle vlastních chutí, Místo slaniny můžete použít vepřovou klobásu nebo z něj udělat vegetariánský pokrm tím, že vynecháte maso.
  2. Mohu tento pokrm připravit s větším nebo menším množstvím vajec? Ano, recept můžete připravit s větším nebo menším množstvím vajec. Do bramborové směsi udělejte tak velké důlky, kolik vajec do nich chcete dát.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang