Upečte si tento rychlý a snadný koláč z několika surovin. Ostružiny v receptu můžete vyměnit za jakékoli sezónní ovoce.
Ingredience
- 55 g rozpuštěného másla plus další na vymazání formy
- 1 a ¼ hrnku plus 2 lžíce cukru
- 1 hrnek hladké mouky
- Kypřící prášek
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 2 hrnky čerstvých (nebo mražených) ostružin
- Šlehačka nebo zmrzlina na podávání
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte čtvercovou misku máslem.
- Ve středně velké míse vyšlehejte 1 hrnek cukru s moukou, kypřícím práškem a mlékem. Vmíchejte rozpuštěné máslo.
- Těsto nalijte do formy. Ostružiny rovnoměrně posypte po povrchu těsta. Ostružiny posypte 1/4 hrnku cukru. Pečte dozlatova, přibližně 1 hodinu.
- Když zbývá 10 minut do konce pečení, posypte povrch zbývajícími 2 lžícemi cukru.
- Podávejte se šlehačkou a nebo zmrzlinou.