Tato směs koření na ořechy se připravuje mnohem jednodušší technikou než na pánvi. Získáte krásné, dokonale matné ořechy opražené rovnoměrně, bez hořkých spálených míst.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 16
Ingredience
- sprej na vaření
- 1 šálek nepražených půlek vlašských ořechů
- 1 šálek nepražených půlek pekanových ořechů
- 1 šálek nesolených, nasucho pražených mandlí
- 1 šálek nesolených, nasucho pražených kešu oříšků
- 1 lžička soli
- ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
- ¼ lžičky mletého kmínu
- ¼ lžičky kajenského pepře
- ½ šálku bílého cukru
- ¼ šálku vody
- 1 lžíce másla
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Plech na pečení vyložte alobalem a lehce ho potřete sprejem na pečení.
- Ve velké míse smíchejte vlašské ořechy, pekanové ořechy, mandle a kešu.
- Přidejte sůl, černý pepř, kmín a kajenský pepř a promíchejte.
- V malém hrnci na mírném ohni zahřejte cukr, vodu a máslo.
- Vařte, dokud se máslo nerozpustí a cukr se nerozpustí, asi 1 minutu.
- Máslovou směs pomalu nalijte na ořechy a promíchejte.
- Přeneste ořechy na připravený plech a rozprostřete je do jedné vrstvy.
- Ořechy pečte 10 minut v předehřáté troubě.
- Promíchejte ořechy, aby se obalily teplým sirupem. Rozložte je do jedné vrstvy.
- Vraťte do trouby a pečte, dokud nejsou ořechy lepkavé a opečené, asi 6 minut.
- Před podáváním nechte vychladnout.