Oreo kuličky vám poskytnou to nejlepší ze světa sušenek a cukrovinek. Jsou skvělé o svátcích, a také jako dárek pro hostitele. Zabalte je do malé krabičky a přidejte barevnou mašli s dárkovou visačkou.
Kuličky ze sušenek Oreo (nebo také Oreo Balls) jsou rychlé nepečené cukroví z rozdrcených sušenek Oreo, smetanového sýra a čokolády. Pokud jste fanoušky sušenek Oreo, tyto snadné Oreo kuličky si zamilujete. Navíc můžete připravit z Oreo sušenek recept na Oreo dort s mascarpone a Oreo muffiny.
Rychlé nepečené cukroví
Oreo kuličky jsou vždy oblíbeným pohoštěním na večírcích, zejména během svátků. Krásně se dají přidat na jakýkoli talíř se sušenkami a lidé po nich šílí. A s rychlým nepečeným cukrovím opravdu nic nezkazíte, obzvlášť během rušných svátků. Příprava rychlého nepečeného cukroví je až příliš snadná a určitě i jejich konzumace.
Tyto kuličky patří mezi rychlé nepečené cukroví, protože se snadno připravují. Budou vám připomínat čokoládové lanýže, ale místo čokoládové náplně dostanete bohatou náplň z krémového sýra a Oreo.
Ujistěte se, že kuličky Oreo skladujete ve vzduchotěsné nádobě v chladničce. Pokud je necháte na pultu, čokoláda změkne. Chcete se ujistit, že jsou v chladu, dokud nebudou připraveny k podávání.
Kuličky Oreo vydrží v chladničce až 3 týdny. Můžete je také zmrazit až na 2 měsíce. Pokud budete kuličky Oreo skládat na sebe, ujistěte se, že jste mezi kuličky vložili pečicí papír.
Recept na Oreo kuličky
Díky pouhým třem ingrediencím budete tyto čokoládové Oreo kuličky připravovat pokaždé, když se u vás zastaví nečekaná návštěva.
Ingredience na Oreo kuličky
- 250 g změklého smetanového sýra v bloku
- 250 g rozdrcených sušenek Oreo Classic, 1/4 hrnku si nechte na ozdobu
- 225 g rozpuštěné hořké čokolády
Postup na Oreo kuličky
- Smíchejte sýr a rozdrobené Oreo a dobře promíchejte. Ze dvou lžiček vyválejte kuličky, položte je na papírem vyložený tác a nechte v chladničce ztuhnout.
- Rozpusťte hořkou čokoládu v plastové misce vhodné do mikrovlnné trouby na 50 % výkonu. Začněte s dvacetivteřinovými dávkami, pak je snižte na kratší, jak se čokoláda rozpouští, a mezi jednotlivými dávkami výkonu dobře promíchejte.
- V mikrovlnné troubě ohřívejte pouze do rozpuštění 75 % čokolády a poté pokračujte v míchání, dokud nebude čokoláda hladká.
- Pomocí dvou vidliček obalte každou kuličku v čokoládě, nechte přebytečnou čokoládu odtéct a poté ji položte na papírem vyložený tác.
- Čokoládu nechte částečně ztuhnout a poté ji posypte odloženým rozdrceným Oreo. Jakmile čokoláda ztuhne při pokojové teplotě, uložte ji do vzduchotěsné nádoby v chladu, dokud ji nebudete potřebovat.
Nepečené kuličky ze sušenek Oreo – recept
Nepečené čokoládové kuličky jsou snadnou pochoutkou z rozdrcených sušenek Oreo, smetanového sýra a čokolády. Jsou oblíbenou vánoční pochoutkou nebo pochoutkou kdykoli jindy.
Ingredience na nepečené kuličky ze sušenek
- 38 sušenek Oreo
- 230 g smetanového sýra pokojové teploty
- 1 šálek čokoládových tavicích oplatek nebo cukrové polevy
- 1 šálek bílých čokoládových oplatek nebo cukrové polevy
- na zdobení: rozpuštěná čokoláda, drobky Oreo, posyp, drcená máta nebo nasekané ořechy
Postup na nepečené kuličky ze sušenek
- Sušenky Oreo vložte do kuchyňského robotu. Mixujte, dokud se z nich nestane jemná sušenková drť.
- Stojanovým nebo ručním mixérem šlehejte krémový sýr, dokud nebude hladký, asi 1 minutu. Přidejte drobky ze sušenek Oreo a míchejte, dokud se dobře nespojí.
- Ze směsi Oreo vyválejte malé kuličky a položte je na plech nebo tác vyložený pečicím papírem. Kuličky Oreo nechte 15 minut zmrazit.
- Čokoládové oplatky (nebo cukrovou polevu) vložte do malé misky vhodné do mikrovlnné trouby. Bílé čokoládové oplatky (nebo cukrovou polevu) vložte do samostatné malé misky vhodné do mikrovlnné trouby. Rozpusťte je podle pokynů na obalu.
- Vyjměte kuličky z mrazáku a namočte je do rozpuštěné čokolády. Ujistěte se, že jste kuličky zcela pokryli čokoládou. Polovinu kuliček namočte do čokolády a polovinu do bílé čokolády. Namočené kuličky položte zpět na plech s pečicím papírem. Podle potřeby je ozdobte kapkou čokolády, dalšími rozdrcenými Oreo, posypem, rozdrcenou mátou nebo rozdrcenými ořechy.
- Plech s kuličkami Oreo vložte do chladničky a nechte alespoň hodinu chladit. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce. Kuličky Oreo vydrží v chladničce až 3 týdny. Kuličky můžete také zmrazit až na 2 měsíce.
Nepečené čokoládové kuličky Oreo – recept
Tyto snadné nepečené čokoládové kuličky ze sušenek Oreo připravíte tak, že rozdrcené sušenky Oreo smícháte se smetanovým sýrem a vytvarujete kuličky, které pak namáčíte v rozpuštěné čokoládě. Ozdobte je posypem nebo pokapejte bílou čokoládou, abyste získali větší šmrnc.
Ingredience na nepečené čokoládové kuličky
- 36 (405 g) běžných sušenek Oreo
- 226 g plnotučného smetanového sýra, změklého na pokojovou teplotu
- 340 g polosladké nebo bílé čokolády, nahrubo nasekané
- 1/2 lžičky rostlinného nebo kokosového oleje
- volitelně na ozdobu: posyp, drobky Oreo, další rozpuštěná čokoláda
Postup na nepečené čokoládové kuličky
- Připravte náplň Oreo: vložte Oreo (celé sušenky, náplň a sušenku) do kuchyňského robotu nebo mixéru. Rozmixujte je na jemnou drť.
- Pomocí ručního nebo stojanového mixéru vybaveného pádlovým nástavcem (nebo prostě pokračujte v používání kuchyňského robotu, pokud je dostatečně velký) šlehejte Oreo drobky se změklým smetanovým sýrem, dokud se nespojí.
- Pomocí lžíce nabírejte po lžičce směsi (asi 18-22 g) a rukama ji srolujte do kuličky. Kuličky položte na plechy nebo talíře vyložené pečicím papírem. Pokud se směs příliš lepí, nechte ji před válením do kuliček 15 minut v chladničce. Kuličky přikryjte a uložte do chladničky nejméně na 1 hodinu a maximálně na 3 dny. Pokud spěcháte, přikryjte a zmrazte kuličky na 30 minut. (Nezmrazujte o moc déle, pokud je po 30 minutách nepřenesete do lednice.).
- Rozpusťte čokoládu: vložte nasekanou čokoládu a olej do skleněné misky nebo do dvoušálkové odměrky na tekutiny – díky její hloubce je namáčení opravdu snadné. V mikrovlnné troubě rozpouštějte čokoládu po 20 sekundách a po každém kroku míchejte, dokud se úplně nerozpustí a nezůstane hladká. Čokoládu můžete také rozpustit pomocí dvojitého kotle nebo žáruvzdorné misky umístěné nad hrncem s vroucí vodou. Neustále míchejte, dokud se nerozpustí. Před namáčením nechte teplou čokoládu 5 minut mírně vychladnout, jinak se vytvarované kuličky Oreo rozpustí.
- Obalte kuličky Oreo: vždy jednu kuličku Oreo ponořte do rozpuštěné čokolády a vířivými pohyby ji obalte; opatrně ji vyjměte vidličkou nebo namáčecím nástrojem.
- Vidličkou/nástrojem jemně poklepejte na stěnu misky/měřícího poháru, aby přebytečná čokoláda odkapala. Pomocí párátka kuličky sundejte z vidličky a položte je na vyložený talíř nebo plech; pokud používáte nástroj na namáčení cukrovinek, otočte je dnem vzhůru, aby se uvolnily.
- Volitelné přílohy: v případě potřeby posypte čokoládu posypkou nebo drobky Oreo, dokud je čokoláda ještě mokrá. Pokud máte zbytek nebo jinou rozpuštěnou čokoládu, použijte lžičku nebo stlačovací láhev a pokapejte s ní vrcholky namočených kuliček.
- Před podáváním uložte kuličky alespoň na 1 hodinu do chladničky, aby čokoláda ztuhla. Po ztuhnutí čokolády je můžete skladovat ve vzduchotěsné nádobě v chladničce, podložené pečicím papírem, až 2 týdny.
Kuličky z Oreo sušenek – recept
Vyzkoušejte tyto nepečené kuličky ze sušenek Oreo – recept je snadnou pochoutkou a nepečené kuličky jsou tak lahodné. Tyto působivé lepivé kousky mají krémový střed obalený v čokoládě nebo bílé čokoládě, což je dokonalý lahodný dezert.
Ingredience na Oreo kuličky
- 36 Oreo sušenek nebo jiných čokoládových sušenek
- 225 g změklého smetanového sýra
- 310 až 340 g bílé čokolády
- 310 až 340 g hořké čokolády
- 2 lžíce kokosového oleje
Postup přípravy Oreo kuliček
- Plech na pečení vyložte pečicím papírem.
- Sušenky vložte do kuchyňského robotu a mixujte, dokud se ze sušenek nestane jemná drobenka.
- K sušenkovým drobkům přidejte smetanový sýr. Míchejte silikonovou stěrkou, dokud se nevytvoří těsto. Směs nemixujte v kuchyňském robotu, protože směs krémového sýra může být příliš tekutá.
- Z těsta vyválejte kuličky, na každou připadá asi jedna polévková lžíce. Každou kuličku položte na plech vyložený pečicím papírem tak, aby se nedotýkaly. Zmrazte je alespoň na 15 minut.
- Do žáruvzdorné misky přidejte bílou čokoládu a jednu lžíci kokosového oleje (volitelně). Vložte misku do mikrovlnné trouby a zahřívejte ji minutu na poloviční výkon, poté promíchejte. Pokračujte v zahřívání bílé čokolády po třiceti vteřinách, dokud se nevytvoří hladká bílá čokoládová omáčka.
- Polovinu kuliček vyjměte z mrazáku. Polovinu kuliček vložte postupně do bílé čokolády, aby se obalily, a použijte vidličku, aby mohla přebytečná čokoláda odkapávat. Každou kuličku obalenou v bílé čokoládě položte na pečicí papír tak, aby se vzájemně nedotýkaly.
- Do žáruvzdorné misky přidejte hořkou čokoládu a jednu lžíci kokosového oleje (volitelně). Vložte misku do mikrovlnné trouby a zahřívejte ji minutu na poloviční výkon, poté promíchejte. Pokračujte v zahřívání hořké čokolády po třiceti vteřinách, dokud nevznikne hladká hořká čokoládová omáčka.
- Druhou polovinu kuliček vyjměte z mrazáku. Polovinu z nich vložte postupně do hořké čokolády, aby se obalily, a použijte vidličku, aby mohla přebytečná čokoláda odkapávat. Každou kuličku obalenou v hořké čokoládě položte na pečicí papír tak, aby se vzájemně nedotýkaly.
- Povrch každé kuličky pokapejte zbylou čokoládou na ozdobu. Před ztuhnutím čokolády lze v případě potřeby posypat na ozdobu i další drobky Oreo. Vložte misku na 15 minut do mrazáku, aby čokoláda úplně ztuhla, a pak si pochutnejte!
Oreo sušenky – recept
Domácí Oreo sušenky recept se nejen snadno připravuje, ale samotné Oreo sušenky jsou pro vás také lepší než ty kupované v obchodě. Tyto Oreo sušenky plné čokoládové chuti a jednoduchého máslového krému můžete servírovat ještě dnes.
Ingredience na Oreo sušenky recept
- 130 g hladké mouky (1 šálek)
- 35 g kukuřičné mouky (kukuřičný škrob) (¼ šálku)
- ⅓ šálek holandsky zpracovaného kakaa (35 g)
- ½ lžičky jedlé sody (bikarbony)
- 135 g krystalového cukru (⅔ šálku)
- 95 g nesoleného másla, změklého
- 1 lžíce mléka
- 1-2 kapky černého gelového potravinářského barviva (nepovinné)
Na vanilkový krém
- 113 g nesoleného másla, změklého (½ hrnku / 1 tyčinka)
- 1 a ½ šálku moučkového cukru (195 g)
- 1 lžička vanilkového extraktu (nebo podle chuti)
Postup na Oreo sušenky recept
- Příprava Oreo sušenek: předehřejte troubu na 180 °C/160 °C s ventilátorem. Vyložte 2 velké plechy pečicím papírem.
- Mouku, kukuřičnou mouku, kakao a jedlou sodu prosejte a důkladně prošlehejte.
- V samostatné míse vyšlehejte máslo s cukrem do světlé a nadýchané konzistence.
- Oškrábejte stěny mísy a přidejte polovinu moučné směsi. Šlehejte, dokud se nespojí. Přidejte mléko a potravinářské barvivo (pokud používáte) a zbytek mouky. Míchejte, dokud se hmota nezačne srážet.
- Těsto stáhněte rukama dohromady. List pečicího papíru lehce poprašte kakaem a poté horní část těsta. Těsto rozválejte na tloušťku asi 3-4 mm a pomocí kruhového vykrajovátka vykrájejte malá kolečka (3-4 cm). Podle potřeby je znovu rozválejte.
- Dejte je na plechy vzdálené od sebe 2,5 cm. Pečte asi 10 minut, v polovině pečení plechy obraťte.
- Nechte sušenky několik minut vychladnout na plechu a pak je pomocí stěrky přeneste na drátěný chladicí stojan. Po vychladnutí ztuhnou a budou křupavé po celé délce.
- Příprava vanilkového krému: máslo, moučkový cukr, vanilkový extrakt a barvivo (pokud je použito) přidejte do mísy a ručním mixérem (nebo ve stojanovém mixéru) šlehejte do světlé a krémové konzistence. Podle potřeby seškrábejte stěny mísy.
- Na rovnou stranu poloviny vychladlých sušenek rozetřete nebo vytlačte trochu máslového krému a navrch položte druhou sušenku (spodní stranou nahoru, abyste získali strukturovaný povrch sušenky).
Oreo dort s mascarpone – recept
Tento Oreo dort s mascarpone se skládá ze tří vrstev domácího bohatého čokoládového dortu, zmrzliny a sušenek. Je doplněn lehce oslazenou mascarpone polevou a bohatým posypem z rozdrcených sušenek Oreo. Je to dokonalá letní pochoutka a byl by to takový zábavný a jednoduchý narozeninový dort.
Ingredience na Oreo dort s mascarpone
Dort
- 120 g (1 hrnek) dortové mouky
- 42 g (½ šálku) holandského kakaového prášku
- 21 g (¼ šálku) černého kakaového prášku
- ¾ lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 198 g (14 lžic) nesoleného másla, pokojová teplota
- 250 g krystalového cukru
- 2 vejce, pokojová teplota
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 113 g (½ šálku) podmáslí, pokojová teplota
- 100 g (½ šálku) olivového oleje extra lehké chuti
Pro sestavení
- Oreo sušenky a krémová zmrzlina
Poleva
- 113 g (½ šálku) tučné smetany, studené
- 113 g (½ šálku) mascarpone, studené
- 50 g (¼ šálku) krystalového cukru
- Oreo, na posypání
Postup na Oreo dort s mascarpone
- Předehřejte troubu na 160 °C a vyložte plech na pečení koláčů pečicím papírem.
- Ve velké míse smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Odstavte.
- V míse stojanového mixéru s pádlovým nástavcem šlehejte máslo a cukr 2-3 minuty, dokud se nestane lehkým a nadýchaným.
- Při nízkých otáčkách postupně přidávejte vejce. Vyškrábejte mísu a vmíchejte vanilku.
- Přidejte polovinu suchých přísad a míchejte, dokud se nespojí.
- Vmíchejte podmáslí a olej.
- Přidejte zbytek suchých přísad a míchejte, dokud se nespojí. Vyškrábejte mísu, aby se vše rovnoměrně spojilo.
- Nalijte dortové těsto do připravené formy a uhlaďte povrch pomocí stěrky.
- Koláč pečte asi 1 hodinu 10 minut až 1 hodinu 20 minut nebo dokud se okraje nezačnou odlepovat od stěn formy a zapíchnuté párátko nevyjde čisté.
- Koláč nechte několik minut vychladnout ve formě a poté jej přeneste na drátěnou mřížku, aby zcela vychladl.
- Po úplném vychladnutí dort rozkrojte zubatým nožem na třetiny.
- Vyčistěte a vyložte pečicím papírem stejnou formu na koláč a nechte okraje viset přes boky, aby se daly snadno vyjmout.
- Do formy vložte spodní třetinu dortu. Na vrstvu dortu naberte půl litru zmrzliny a uhlaďte ji pomocí ofsetové stěrky. Přidejte prostřední vrstvu dortu a zopakujte to s druhým půllitrem zmrzliny. Přidejte vrchní vrstvu dortu, pak formu zabalte do fólie a nechte přes noc zmrazit.
- Těsně před podáváním dortu připravte mascarpone polevu.
- Do středně velké mísy přidejte hustou smetanu, mascarpone a cukr. Elektrickým mixérem šlehejte při nízkých a středních otáčkách, dokud se nevytvoří hustá, hladká a tuhá pěna.
- Oreo dort vyjměte z formy a položte na servírovací talíř.
- Dort potřete mascarpone polevou a posypte rozdrcenými sušenkami Oreo.
Oreo muffiny – recept
Tyto měkké a nadýchané Oreo muffiny jsou plné Oreo chuti. Každý Oreo muffin je posypaný Oreo polevou a plný Oreo sušenek. Snadno se připravují a nepotřebujete k tomu ani mixér.
Ingredience na Oreo muffiny
Oreo
- ½ hrnku nesoleného másla, rozpuštěného a vychlazeného (běžné nebo dairy free)
- ¾ šálku krystalového cukru
- 2 vejce
- ½ lžíce vanilkového extraktu
- ⅔ šálku mléka (běžného nebo dairy free)
- 2 a ¼ šálku hladké mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- ¾ lžičky soli
- 1 a ½ šálku nasekaných sušenek Oreo (12-15 sušenek Oreo)
Poleva
- 2 lžíce krystalového cukru
- 2 a ½ lžíce hnědého cukru
- ¼ hrnku Oreo sušenek, jemně nasekaných (3-4 Oreo sušenky)
- 6 lžic hladké mouky
- 4 lžíce změklého másla (obyčejného nebo bezmléčného dairy free)
Postup na Oreo muffiny
- Mouku, prášek do pečiva a sůl prošlehejte ve střední míse a dejte stranou.
- V jiné míse vyšlehejte rozpuštěné máslo, vejce, mléko a vanilkový extrakt. Přisypte cukr a šlehejte do hladka.
- Suché přísady vlijte do mokrých a gumovou stěrkou míchejte, dokud se nespojí. Vmíchejte nasekané kousky sušenek Oreo.
- Mísu přikryjte a dejte na 20-30 minut vychladit do lednice – díky tomu budou muffiny mnohem vyšší.
- Zatímco těsto na muffiny odpočívá, předehřejte troubu na 200 °C.
- Drobenku připravíte tak, že v malé misce vidličkou smícháte všechny ingredience na krupicovou kaši.
- Formu na muffiny vyložte 12 linkovými košíčky. Těsto na muffiny dávejte do košíčků tak, aby byly plné do ¾. Každý muffin posypte drobenkou a pečte 12-14 minut. Hotovost poznáte podle toho, že zapíchnuté párátko vyjde čisté a bez drobků.
- Oreo muffiny nechte 5 minut vychladnout ve formě a poté je přendejte na drátěný chladicí stojan.
Skladujte Oreo muffiny 2-3 dny při pokojové teplotě ve vzduchotěsné nádobě. Vychladlé muffiny zmrazte v zipovém sáčku v mrazničce až na 2-3 měsíce. Až budete připraveni ke konzumaci, jeden z nich vyjměte a ohřejte v mikrovlnné troubě po dobu 15-30 sekund nebo jej nechte rozmrazit při pokojové teplotě.
TIP: Vyzkoušejte také recepty na Oreo cheesecake, jablečné muffiny, zdravé banánové muffiny nebo čokoládové muffiny.