Porce: 20 kusů
Doba přípravy: 15 minut+ 15 minut
Doba chlazení: přes noc
Ingredience:
- 200 g kvalitní čokolády – min. 85%
- 3 lžíce lískooříškového másla – postup jako u nutelly
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- kůra z jednoho pomeranče – nejlépe bio
- 1 lžička vanilkového extraktu
- raw kakaový prášek – na obalení
Postup:
Pomeranč si pořádně omyjte a vykartáčujte, osušte a nastrouhejte kůru najemno. Rozpulte a vymačkejte šťávu. V kastrůlku si ohřejte na mírném plameni kokosový krém, přidejte do něho nalámanou čokoládu, láskooříškové máslo, vanilku a připravnou pomerančovou šťávu s kůrou.
Jakmile vznikne čokoládový krém, ochutnejte, popřípadě dochuťte dle vlastních preferencí ještě a vylijte ho do formy vyloženou potravinářskou fólií (aby se vám později snadno hmota vyndávala).
Dejte ztuhnout do lednice nejlépe přes noc. Druhý den si hmotu nakrájejte a tvarujte kouličky o stejné velikosti. Nejlépe to jde ve slabých gumových rukavicích a nebo si ruce alespoň často propláchntěte ve studené vodě (nebude se vám hmota při tvarování tak rychle roztékat).
Každou kouličku obalte v kakau a dotvarujte. Skladujte v lednici ve vzduchotěsné nádobě a spotřebujte nejlépe do týdne.