Že jste o opičím chlebu (monkey bread) nikdy neslyšeli? Jedná se o chuťově velmi bohaté pečivo s ořechy, rozinkami a dalšími lahodnými ingrediencemi, které si u vás doma jistě rychle získá velkou oblibu.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 40 minut
- Další: 10 minut
- Celkem: 1 hodina 5 minut
Ingredience
- 1 šálek bílého cukru
- 2 lžičky mleté skořice
- 3 balení chlazeného sušenkového těsta (biscuit dough)
- ½ šálku nasekaných vlašských ořechů
- ½ šálku rozinek
- ½ šálku margarínu
- 1 šálek hnědého cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte bábovkovou formu.
- V plastovém sáčku smíchejte bílý cukr a skořici. Sušenky nakrájejte na čtvrtiny. Do směsi cukru a skořice vyklepejte 6 až 8 kousků sušenek.
- Uspořádejte kousky na dno připravené pánve. Pokračujte, dokud nejsou všechny sušenky obalené a umístěné v pánvi. Použijete-li vlašské ořechy a rozinky, rozmístěte je postupně mezi kousky sušenek.
- V malém kastrůlku na mírném ohni rozpusťte margarín s hnědým cukrem. Vařte 1 minutu. Nalijte na sušenky.
- Pečte v předehřáté troubě 35 minut. Nechte 10 minut vychladnout v pekáči a poté je vyklopte na talíř. Nekrájejte. Chléb se sám rozpadne.