Pražená cizrna je chutná svačinka s vysokým obsahem vlákniny. Je opečená v troubě a podle chuti ochucená kajenským pepřem a česnekovou solí.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 40 minut
- Celkem: 45 minut
Ingredience
- 1 plechovka cizrny, okapaná
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 špetka česnekové soli nebo podle chuti
- 1 špetka kajenského pepře nebo podle chuti
- 1 špetka soli nebo podle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 230 °C.
- Cizrnu osušte papírovou utěrkou.
- V míse promíchejte cizrnu s olivovým olejem. Podle chuti dochuťte česnekovou solí, kajenským pepřem a solí a znovu promíchejte.
- Cizrnu rozprostřete na vyložený plech.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud nezhnědne a nebude křupavá, 30 až 40 minut. Pečlivě hlídejte, aby se nespálila.