Tato omeleta se šunkou a sýrem, neboli ham and cheese, je tak snadná a tak dobrá. Šunku před přidáním do omelety je dobré osmahnout, aby byla křupavá a chutnější.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 1
Ingredience
- 2 lžičky rostlinného oleje
- 4 plátky šunky, nakrájené na malé kousky
- 2 vejce
- 2 lžičky nasekané čerstvé pažitky, rozdělené na části
- ¼ lžičky soli
- čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- ¼ šálku strouhaného sýra čedar
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej na středním plameni.
- Přidejte šunku a za častého míchání ji smažte asi 7 minut, dokud nezhnědne a nezkřehne.
- V malé misce rozšlehejte vejce s 1 lžičkou pažitky, solí a pepřem.
- Nalijte vaječnou směs do pánve a nechte ji 30 sekund vařit.
- Zvedněte okraje omelety tak, aby neuvařené vejce steklo pod uvařené okraje a dostalo se do kontaktu s horkou pánví.
- Zatřeste pánví a nakloňte ji, aby se neuvařené vejce přesunulo.
- Posypte ji sýrem čedar a přeložte omeletu na polovinu.
- Obraťte a smažte, dokud není vejce zcela hotové a sýr se neroztaví, 30 sekund až 1 minutu.
- Přesuňte na talíř a posypte zbývající 1 lžičkou pažitky.