Recept na omeletu se šunkou a sýrem

SnackySnídaněSýry
Omeleta se šunkou a sýrem

Tato omeleta se šunkou a sýrem, neboli ham and cheese, je tak snadná a tak dobrá. Šunku před přidáním do omelety je dobré osmahnout, aby byla křupavá a chutnější.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 1

Ingredience

  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • 4 plátky šunky, nakrájené na malé kousky
  • 2 vejce
  • 2 lžičky nasekané čerstvé pažitky, rozdělené na části
  • ¼ lžičky soli
  • čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • ¼ šálku strouhaného sýra čedar

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej na středním plameni.
  2. Přidejte šunku a za častého míchání ji smažte asi 7 minut, dokud nezhnědne a nezkřehne.
  3. V malé misce rozšlehejte vejce s 1 lžičkou pažitky, solí a pepřem.
  4. Nalijte vaječnou směs do pánve a nechte ji 30 sekund vařit.
  5. Zvedněte okraje omelety tak, aby neuvařené vejce steklo pod uvařené okraje a dostalo se do kontaktu s horkou pánví.
  6. Zatřeste pánví a nakloňte ji, aby se neuvařené vejce přesunulo.
  7. Posypte ji sýrem čedar a přeložte omeletu na polovinu.
  8. Obraťte a smažte, dokud není vejce zcela hotové a sýr se neroztaví, 30 sekund až 1 minutu.
  9. Přesuňte na talíř a posypte zbývající 1 lžičkou pažitky.

Kategorie:

Snacky | Snídaně | Sýry
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang