Oblíbená rychlá pochoutka vhodná na vydatnější snídani, která zasytí a dodá energii na celé dopoledne. Hodí se i jako lehčí oběd či večeře.
Omeletu je nejlepší připravovat z čerstvých vajec a podávat teplou. Skvěle se k ní hodí domácí kváskový chléb.
Ingredience:
- 6 vajec
- 6 lžic vody
- 80 g strouhaného ementálu
- 80 g anglické slaniny
- sůl a mletý černý pepř
- 1 lžičku mleté sladké papriky
- 1 lžíci sekané pažitky na posypání
Postup:
Slaninu nakrájet na tenké proužky a opéct na sucho na pánvi. Vejce rozklepnout do mísy a prošlehat s vodou a se sýrem. Vaječnou směs ochutit solí, pepřem a paprikou. Nalít do pánve na slaninu a nechat ztuhnout. Hotovou omeletu posypat pažitkou, případně dalším strouhaným sýrem. Podávat s čerstvým chlebem.