Recept na čínskou omeletu Foo Young

PředkrmySnackySnídaně
foo-young

Egg Foo Young je nadýchaná čínská vaječná omeleta plněná zeleninou a vepřovým masem nebo krevetami, zalitá chutnou čínskou omáčkou. Vyzkoušejte náš snadný recept, který je rychlý na přípravu a vytvoříte podle něj večeři přesně podle svých představ.

Ingredience

Na omáčku:

  • 4 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 a 1/2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 lžičky ústřicové omáčky
  • 1 lžíce čínského vína na vaření
  • 1/2 lžičky sezamového oleje
  • 250 ml vody
  • bílý pepř

Na omeletu:

  • 6 vajec
  • 2 šálky fazolových klíčků
  • 4 šalotky/zelené cibulky, pouze bílá část, nakrájené na plátky
  • sůl a bílý pepř
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný

Jedna náplň dle výběru:

  • Krevety: 100 g nakrájených malých krevet
  • Vepřové maso: 100 g mletého vepřového masa (nebo kuřecího, krůtího, hovězího či telecího),1/2 lžičky sójové a ústřicové omáčky, 1/4 lžičky cukru

Postup

  1. Smíchejte škrob a sójovou omáčku. Poté přidejte ostatní přísady.
  2. Za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte 1 minutu, dokud omáčka nezhoustne na konzistenci řídkého sirupu. Odstavte z plotny a dejte stranou.
  3. Vepřová náplň: Vepřové maso vložte do mísy, přidejte ostatní přísady. Vidličkou promíchejte.
  4. Vejce rozšlehejte v míse.
  5. Přidejte fazolové lusky, zelenou cibulku, vepřové maso nebo krevety, sůl a pepř. Pokud používáte vepřové maso, rozdrobte syrové vepřové maso prsty a promíchejte.
  6. Na nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte 1/2 lžíce rostlinného oleje a kapku sezamového oleje. Přidejte trochu česneku a rychle ho orestujte (10 sekund).
  7. Na pánev nalijte část vaječné směsi.
  8. Smažte, dokud spodní strana není lehce zlatavá, pak obraťte a 1 minutu smažte z druhé strany. Syrové maso se během této doby propeče.
  9. Postup opakujte se zbývajícími vejci, abyste vytvořili 4 omelety.
  10. Omeletu přendejte na talíř. Přelijte omáčkou. Posypte sezamovými semínky a zelenou cibulkou podle chuti.
  11. Podávejte s rýží a dušenou zeleninou podle výběru.

Kategorie:

Předkrmy | Snacky | Snídaně
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang