Egg Foo Young je nadýchaná čínská vaječná omeleta plněná zeleninou a vepřovým masem nebo krevetami, zalitá chutnou čínskou omáčkou. Vyzkoušejte náš snadný recept, který je rychlý na přípravu a vytvoříte podle něj večeři přesně podle svých představ.
Ingredience
Na omáčku:
- 4 lžičky kukuřičného škrobu
- 1 a 1/2 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžičky ústřicové omáčky
- 1 lžíce čínského vína na vaření
- 1/2 lžičky sezamového oleje
- 250 ml vody
- bílý pepř
Na omeletu:
- 6 vajec
- 2 šálky fazolových klíčků
- 4 šalotky/zelené cibulky, pouze bílá část, nakrájené na plátky
- sůl a bílý pepř
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
Jedna náplň dle výběru:
- Krevety: 100 g nakrájených malých krevet
- Vepřové maso: 100 g mletého vepřového masa (nebo kuřecího, krůtího, hovězího či telecího),1/2 lžičky sójové a ústřicové omáčky, 1/4 lžičky cukru
Postup
- Smíchejte škrob a sójovou omáčku. Poté přidejte ostatní přísady.
- Za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte 1 minutu, dokud omáčka nezhoustne na konzistenci řídkého sirupu. Odstavte z plotny a dejte stranou.
- Vepřová náplň: Vepřové maso vložte do mísy, přidejte ostatní přísady. Vidličkou promíchejte.
- Vejce rozšlehejte v míse.
- Přidejte fazolové lusky, zelenou cibulku, vepřové maso nebo krevety, sůl a pepř. Pokud používáte vepřové maso, rozdrobte syrové vepřové maso prsty a promíchejte.
- Na nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte 1/2 lžíce rostlinného oleje a kapku sezamového oleje. Přidejte trochu česneku a rychle ho orestujte (10 sekund).
- Na pánev nalijte část vaječné směsi.
- Smažte, dokud spodní strana není lehce zlatavá, pak obraťte a 1 minutu smažte z druhé strany. Syrové maso se během této doby propeče.
- Postup opakujte se zbývajícími vejci, abyste vytvořili 4 omelety.
- Omeletu přendejte na talíř. Přelijte omáčkou. Posypte sezamovými semínky a zelenou cibulkou podle chuti.
- Podávejte s rýží a dušenou zeleninou podle výběru.