Recept – holandská omáčka
Ingredience: 4 žloutky3 lžíce vodysůl250 g čerstvého máslalžíce citronové...
Omáčky jsou velmi oblíbená hlavní jídla, a to především pro českou kuchyni. Nejvíce oblíbenou je zajisté svíčková, rajská či guláš z hovězího masa. Pro omáčky je typické mít na základ silný hovězí vývar.
K omáčkám se nejčastěji podávají jako příloha knedlíky, avšak mohou se podávat i s těstovinami nebo případně s pečivem. Ovšem třeba znojemská omáčka je skvělá s rýží.
Omáčky také mohou být i se základem kečupu a mletého vepřového masa, a to především boloňská omáčka na špagety. Nabízí se také možnost různých sýrových či smetanových omáček, které se nejvíce hodí k různým těstovinám, jako jsou noky nebo tagliatelle.
Recept – holandská omáčka
Ingredience: 4 žloutky3 lžíce vodysůl250 g čerstvého máslalžíce citronové...
Recept – česneková omáčka
Ingredience: 50 g másla1 větší cibule½ paličky česneku 2 vrchovaté lžíce mouky½...
Recept – koprová omáčka s houbami
Recept na koprovou omáčku se hodí mít po ruce. Koprovka jako jedna z klasik české kuchyně...
Recept – houbová omáčka s paprikami
Ingredience: 4 lžíce oleje1 cibule5 paprikpřibližně talíř směsi očištěných...
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Ingredience: 500 g mletého maso4 paprikové lusky2 cibule1 svazek...
Dýňové noky s bylinkovou omáčkou
Noky jsou po těstovinách dalším jídlem, které můj manžel zbožňuje. Přiznám se, že já...
Recept – bramborový guláš pro vegetariány
Dle tohoto receptu si připravíte bramborový guláš, kterým uděláte radost těm, kteří...
Recept – kančí guláš s brusinkami
Brusinky jsou výborným doplňkem k masu všeho druhu, zvěřinu nevyjímaje. Důkazem je tento...
Bramborový guláš s kabanosem
Ingredience: 800 – 1000 g kabanosu4 velké oloupané brambory nakrájené na kostičky1...
Srnčí guláš po krumlovsku
Zvěřinové guláše se nejen u nás těší opravdu velké oblibě, ať už se jedná o kančí...
Recept – houbový guláš Franty houbaře
Ingredience: 1 kg nakrájených čerstvých hub2-3 lžíce sádla500 g cibule2 vrchovaté...
Houbový guláš se salámem
Ingredience: 800 g čerstvých hub nakrájených na větší kousky300 g měkkého salámu...
Recept – fazolový guláš
Ingredience: 500 g bílých fazolí400 g uzeniny nakrájené na kostičky200 ml smetany3-4...
Recept – okurková omáčka se smetanou
Ingredience: 50 g másla50 g hladké mouky3 kyselé okurkykyselá smetanacitronová šťáva½...
Králík na zelenině se staročeskou bagetou
Budete potřebovat: Staročeská bageta: Zlatavě hnědá řemeslná bageta z neobyčejného...
Slovensko – typická slovenská jídla
Brynza, halušky, langoše, pagáče. Pokrmy, za kterými se jezdí k našim blízkým sousedům....
Korejská kuchyně a jídlo – recepty – bibimbap a další
Korejská kuchyně byla po staletí ovlivňována kuchyní čínskou a japonskou. Oproti čínské...
Palačinky podle Julie Child a palačinkový dort
Přestože pro mě výpověď znamenala překvapivou psychickou úlevu, mé zchátralé fyzické...
Divoká zvěřina – nejlepší recepty
Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...
Sýrová omáčka – recept
Recept na sýrovou omáčku je snadný. K přípravě hladké a lahodné omáčky je však...
Hovězí guláš – Recept
Hovězí guláš patří k nejoblíbenějším českým jídlům. Ingredience 900 g...
Guláš z kance – recept
Zvěřinové pokrmy se těší velké popularitě nejen na podzim. Pokud si i vy chcete doma...
Koprová omáčka
Koprová omáčka patří ke klasickým českým omáčkám. Její chuť je sladko-kyselá se...
Smažený pangasius se smetanovou omáčkou – recept
Ingredience 800 g filetů z pangasia150 ml sladké smetany1 lžička hladké moukyšpetka...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang