Guláš z hovězího srdce
Ingredience hovězí srdce cibule naložené nebo čerstvé houby gulášové...
Omáčky jsou velmi oblíbená hlavní jídla, a to především pro českou kuchyni. Nejvíce oblíbenou je zajisté svíčková, rajská či guláš z hovězího masa. Pro omáčky je typické mít na základ silný hovězí vývar.
K omáčkám se nejčastěji podávají jako příloha knedlíky, avšak mohou se podávat i s těstovinami nebo případně s pečivem. Ovšem třeba znojemská omáčka je skvělá s rýží.
Omáčky také mohou být i se základem kečupu a mletého vepřového masa, a to především boloňská omáčka na špagety. Nabízí se také možnost různých sýrových či smetanových omáček, které se nejvíce hodí k různým těstovinám, jako jsou noky nebo tagliatelle.
Guláš z hovězího srdce
Ingredience hovězí srdce cibule naložené nebo čerstvé houby gulášové...
Jehněčí kýta pečená na česneku a majoránce s pažitkovou omáčkou
K Velikonocům prostě patří určité pokrmy, ať je to mazanec, beránek nebo třeba...
Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem
Poslední dobou mě hodně baví ostrá jídla, která jsou laděná trošku do Asie. Miluju v...
Kokosová rýže s omáčkou z lesního ovoce
Když milujete dezerty, je třeba si hlídat linii. A když hlídáte linii, vymýšlíte a...
Makovo-tvarohové noky s jahodovou omáčkou
Makovo-tvarohové noky s jahodovou omáčkou jako naprosto dokonalý dezert se hodí k...
Recepty – znojemská omáčka z čerstvých okurek
Ingredience: 500 ml zeleninového vývaru2 lžíce másla2 lžíce mouky3 zrnka pepřesůl3...
Vanilkový cheesecake s malinami
Výtečný vanilkový cheesecake s jemnými malinami je skvělým dezertem pro každou...
Mušle svatého Jakuba – recept
Mušle svatého Jakuba jsou klenot. A taky se podle toho odvíjí cena. A nebojte, není to...
Milovaná koprovka vegansky se šťouchačkama
Rostlinné alternativy smetany mi přijdou dost chabé a řekněme si to upřímně, chuťově...
Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou
Většinou se nesnažím moc experimentovat a připravovat klasická česká jídla po vegansku,...
Ragú ze zeleného chřestu
Chřest bych mohla jíst pořád. Osobně jsem tedy větší zastánkyní zeleného chřestu,...
Recept – segedínský guláš
Ingredience: 1 kg vepřového bůčku nebo plece4 větší cibule nakrájené nadrobno 2-3...
Recept – znojemská omáčka se sterilovanými okurkami
Ingredience: 500 ml zeleninového vývaru2 lžíce másla2 lžíce mouky3 kuličky pepřesůl3...
Recept – rajská omáčka z rajčat
Ingredience: 2 lžíce másla2 lžíce hladké mouky8 rajčat2 kuličky pepře2 kuličky...
Recept – italská sýrová omáčka čtyři druhy sýra
Ingredience: 1 pórekkousek másla1 lžíce hladké mouky60 g sýra taleggio70 g gorgonzoly70 g...
Recept – italská sýrová omáčka Alla gricia s ovčím sýrem
Ingredience: 1 lžíce oleje1 cibule1 feferonka150 g prorostlé1 stroužek česneku2 lžíce...
Recept – anglická sýrová omáčka
Ingredience: 50 g másla,1 lžíce hladké mouky500 ml mléka nebo sladké smetanysůl1...
Recept – houbová omáčka s žampiony a taveným sýrem
Ingredience: 500 g žampionů3 cibulesůl100 g másla1 lžíce polohrubé mouky250 ml sladké...
Recept – chalupářská houbová omáčka
Ingredience: 500 g lesních hub4 lžíce oleje2 lžíce polohrubé mouky500 ml sladké...
Recept – houbová omáčka smetanová
Ingredience: 200 g čerstvých hříbků nebo žampiónůcitronová šťáva2 lžíce másla1...
Recept – pikantní masová směs
Ingredience: 300g bůčku250g česnekových výhonků1/2 salátové okurky1 lžička cukrusůl1...
Ananasové curry
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 10 minut Doba vaření: 20...
Recept – moravský vrabec
Recept na moravského vrabce není vůbec složitý, přičemž se jedná vlastně o recept tzv. z...
Recept – vepřové řízky na majoránce
Ingredience: 4 vepřové řízky50 g slaniny1 cibuleolejsůlpepřmajoránka1 malý rajčatový...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang