Omáčky

Omáčky jsou velmi oblíbená hlavní jídla, a to především pro českou kuchyni. Nejvíce oblíbenou je zajisté svíčková, rajská či guláš z hovězího masa. Pro omáčky je typické mít na základ silný hovězí vývar.

K omáčkám se nejčastěji podávají jako příloha knedlíky, avšak mohou se podávat i s těstovinami nebo případně s pečivem. Ovšem třeba znojemská omáčka je skvělá s rýží.

Omáčky také mohou být i se základem kečupu a mletého vepřového masa, a to především boloňská omáčka na špagety. Nabízí se také možnost různých sýrových či smetanových omáček, které se nejvíce hodí k různým těstovinám, jako jsou noky nebo tagliatelle.

Další kategorie

Guláš z hovězího srdce

Ingredience hovězí srdce cibule naložené nebo čerstvé houby gulášové...

Jehněčí kýta pečená na česneku a majoránce s pažitkovou omáčkou

K Velikonocům prostě patří určité pokrmy, ať je to mazanec, beránek nebo třeba...

Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem

Poslední dobou mě hodně baví ostrá jídla, která jsou laděná trošku do Asie. Miluju v...

Kokosová rýže s omáčkou z lesního ovoce

Když milujete dezerty, je třeba si hlídat linii. A když hlídáte linii, vymýšlíte a...

Makovo-tvarohové noky s jahodovou omáčkou

Makovo-tvarohové noky s jahodovou omáčkou jako naprosto dokonalý dezert se hodí k...

Recepty – znojemská omáčka z čerstvých okurek

Ingredience: 500 ml zeleninového vývaru2 lžíce másla2 lžíce mouky3 zrnka pepřesůl3...

Vanilkový cheesecake s malinami

Výtečný vanilkový cheesecake s jemnými malinami je skvělým dezertem pro každou...

Mušle svatého Jakuba – recept

Mušle svatého Jakuba jsou klenot. A taky se podle toho odvíjí cena. A nebojte, není to...

Milovaná koprovka vegansky se šťouchačkama

Rostlinné alternativy smetany mi přijdou dost chabé a řekněme si to upřímně, chuťově...

b10-1024x683-8612522

Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou

Většinou se nesnažím moc experimentovat a připravovat klasická česká jídla po vegansku,...

Ragú ze zeleného chřestu

Chřest bych mohla jíst pořád. Osobně jsem tedy větší zastánkyní zeleného chřestu,...

Recept – segedínský guláš

Ingredience: 1 kg vepřového bůčku nebo plece4 větší cibule nakrájené nadrobno 2-3...

Recept – znojemská omáčka se sterilovanými okurkami

Ingredience: 500 ml zeleninového vývaru2 lžíce másla2 lžíce mouky3 kuličky pepřesůl3...

Recept – rajská omáčka z rajčat

Ingredience: 2 lžíce másla2 lžíce hladké mouky8 rajčat2 kuličky pepře2 kuličky...

Recept – italská sýrová omáčka čtyři druhy sýra

Ingredience: 1 pórekkousek másla1 lžíce hladké mouky60 g sýra taleggio70 g gorgonzoly70 g...

Recept – italská sýrová omáčka Alla gricia s ovčím sýrem

Ingredience: 1 lžíce oleje1 cibule1 feferonka150 g prorostlé1 stroužek česneku2 lžíce...

Recept – anglická sýrová omáčka

Ingredience: 50 g másla,1 lžíce hladké mouky500 ml mléka nebo sladké smetanysůl1...

Recept – houbová omáčka s žampiony a taveným sýrem

Ingredience: 500 g žampionů3 cibulesůl100 g másla1 lžíce polohrubé mouky250 ml sladké...

Recept – chalupářská houbová omáčka

Ingredience: 500 g lesních hub4 lžíce oleje2 lžíce polohrubé mouky500 ml sladké...

Recept – houbová omáčka smetanová

Ingredience: 200 g čerstvých hříbků nebo žampiónůcitronová šťáva2 lžíce másla1...

Recept – pikantní masová směs

Ingredience: 300g bůčku250g česnekových výhonků1/2 salátové okurky1 lžička cukrusůl1...

ananasové curry

Ananasové curry

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 10 minut Doba vaření: 20...

Recept – moravský vrabec

Recept na moravského vrabce není vůbec složitý, přičemž se jedná vlastně o recept tzv. z...

Recept – vepřové řízky na majoránce

Ingredience: 4 vepřové řízky50 g slaniny1 cibuleolejsůlpepřmajoránka1 malý rajčatový...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang