Omáčky

Omáčky jsou velmi oblíbená hlavní jídla, a to především pro českou kuchyni. Nejvíce oblíbenou je zajisté svíčková, rajská či guláš z hovězího masa. Pro omáčky je typické mít na základ silný hovězí vývar.

K omáčkám se nejčastěji podávají jako příloha knedlíky, avšak mohou se podávat i s těstovinami nebo případně s pečivem. Ovšem třeba znojemská omáčka je skvělá s rýží.

Omáčky také mohou být i se základem kečupu a mletého vepřového masa, a to především boloňská omáčka na špagety. Nabízí se také možnost různých sýrových či smetanových omáček, které se nejvíce hodí k různým těstovinám, jako jsou noky nebo tagliatelle.

Další kategorie

Vietnamský salát s hovězím a nudlemi (BUN BO XAO) – recept

Vietnamský salát s hovězím a nudlemi (bun bo xao) je plný čerstvých bylinek, chutného...

Zapečené těstoviny s kuřecím masem – recept

Vychutnejte si zapečené těstoviny se sýrem a kuřecím masem jako nejlepší rodinnou večeři...

Zapečené italské těstoviny – recept

Čerstvá rajčata zapečeným italským těstovinám dodávají příjemný nádech, který ve...

Rajská omáčka – nejlepší recept z protlaku

Klasika a stálice českých kuchyní. Voňavá, nasládlá a sytě červená. Taková přesně je...

Játrová omáčka – nejlepší recept

Játrová omáčka se dá připravit na mnoho způsobů. Jaké jsou varianty této výborné...

Recept – italská rajská omáčka na těstoviny

Ingredience: 800 g konzervovaných loupaných rajčat1 cibule3-4 stroužky česneku1 lžíce...

Recept – křenová omáčka s hříbky

Ingredience: 500 g čerstvých hříbkůsůl3 žloutky100 ml sladké smetanycitronová...

Recept – rajská omáčka se smetanou

Rajská omáčka je vhodná například i k plněným paprikám s mletým masem, kde předpečené...

Krevety aglio olio

Mnoho lidí mořské plody buď miluje nebo nenávidí. Tak nějak nic mezi tím. Od nenávisti k...

Srnčí hřbet sous vide v pistáciové krustě

Srnčí hřbet má sice stejně jako například maso jelena či daňka relativně nízký obsah...

úprava rajčat

Úprava rajčat

Rajčata jsou velmi zdravou zeleninou, ze které vytvoříme víc než pět jídel. Pojďme si...

Recept – guláš podle Jaroslava Haška

Ingredience: 20 dkg vepřové plece40 dkg hovězí plece15 dkg cibule10 dkg chleba5 dkg sádla5...

Recept – šťavnatá kuřecí játra v kečupové omáčce

Ingredience: 500 g kuřecích jater (cca 150 g na osobu)1 cibulepepřsůlmajoránkasladký...

jatrovy-gulas

Rychlý játrový guláš – recept

Játra jsou často opomíjenou surovinou při přípravě pokrmů. V játrech se v hojné míře...

Recept – křenová omáčka

Ingredience: 50 g másla2 lžíce hladké mouky100 ml mléka200 ml zakysané smetany200 ml...

Recept – sýrová omáčka s těstovinami

Pro přípravu sýrové omáčky s těstovinami si připravíme tyto ingredience: jakýkoliv...

Recept – smetanová omáčka k těstovinám

Chystáte se uvařit k večeři nebo k obědu těstoviny a nevíte, čím byste je doprovodili?...

Recept – kari omáčka na těstoviny

Ingredience: 0,5 kg paprik10 stroužků česneku3 velké cibulekari2 cukety5 kuliček nového...

Recept – česnekové špagety

Ingredience: 3 stroužky česnekušpagety (cca 150g na osobu)2 párky1 kuřecí...

Recept – špagety ála co dům dal

Ingredience: špagety (asi 200 g na osobu)rajský protlak80g vepřové konzervy 1 smetana...

tomatoes_rajcata-4-300x225-2133193

Rajská omáčka – Recept

Ingredience jíška (4 dkg másla a 4 dkg mouky)0,5 litru vývaru z kostí nebo masatrochu...

Recept – koprová omáčka

Koprová omáčka je jedním ze strašáků, kteří pronásledují mnoho lidí od doby...

Recept – šípková omáčka

Ingredience: 2 – 3 dkg sušených šípků 0,75 l masového nebo zeleninového...

Recept – svíčková na smetaně

Ingredience: 700 g hovězí svíčkové50 g slaniny300 – 500 g nakrájené kořenové...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang