Vietnamský salát s hovězím a nudlemi (BUN BO XAO) – recept
Vietnamský salát s hovězím a nudlemi (bun bo xao) je plný čerstvých bylinek, chutného...
Omáčky jsou velmi oblíbená hlavní jídla, a to především pro českou kuchyni. Nejvíce oblíbenou je zajisté svíčková, rajská či guláš z hovězího masa. Pro omáčky je typické mít na základ silný hovězí vývar.
K omáčkám se nejčastěji podávají jako příloha knedlíky, avšak mohou se podávat i s těstovinami nebo případně s pečivem. Ovšem třeba znojemská omáčka je skvělá s rýží.
Omáčky také mohou být i se základem kečupu a mletého vepřového masa, a to především boloňská omáčka na špagety. Nabízí se také možnost různých sýrových či smetanových omáček, které se nejvíce hodí k různým těstovinám, jako jsou noky nebo tagliatelle.
Vietnamský salát s hovězím a nudlemi (BUN BO XAO) – recept
Vietnamský salát s hovězím a nudlemi (bun bo xao) je plný čerstvých bylinek, chutného...
Zapečené těstoviny s kuřecím masem – recept
Vychutnejte si zapečené těstoviny se sýrem a kuřecím masem jako nejlepší rodinnou večeři...
Zapečené italské těstoviny – recept
Čerstvá rajčata zapečeným italským těstovinám dodávají příjemný nádech, který ve...
Rajská omáčka – nejlepší recept z protlaku
Klasika a stálice českých kuchyní. Voňavá, nasládlá a sytě červená. Taková přesně je...
Játrová omáčka – nejlepší recept
Játrová omáčka se dá připravit na mnoho způsobů. Jaké jsou varianty této výborné...
Recept – italská rajská omáčka na těstoviny
Ingredience: 800 g konzervovaných loupaných rajčat1 cibule3-4 stroužky česneku1 lžíce...
Recept – křenová omáčka s hříbky
Ingredience: 500 g čerstvých hříbkůsůl3 žloutky100 ml sladké smetanycitronová...
Recept – rajská omáčka se smetanou
Rajská omáčka je vhodná například i k plněným paprikám s mletým masem, kde předpečené...
Krevety aglio olio
Mnoho lidí mořské plody buď miluje nebo nenávidí. Tak nějak nic mezi tím. Od nenávisti k...
Srnčí hřbet sous vide v pistáciové krustě
Srnčí hřbet má sice stejně jako například maso jelena či daňka relativně nízký obsah...
Úprava rajčat
Rajčata jsou velmi zdravou zeleninou, ze které vytvoříme víc než pět jídel. Pojďme si...
Recept – guláš podle Jaroslava Haška
Ingredience: 20 dkg vepřové plece40 dkg hovězí plece15 dkg cibule10 dkg chleba5 dkg sádla5...
Recept – šťavnatá kuřecí játra v kečupové omáčce
Ingredience: 500 g kuřecích jater (cca 150 g na osobu)1 cibulepepřsůlmajoránkasladký...
Rychlý játrový guláš – recept
Játra jsou často opomíjenou surovinou při přípravě pokrmů. V játrech se v hojné míře...
Recept – křenová omáčka
Ingredience: 50 g másla2 lžíce hladké mouky100 ml mléka200 ml zakysané smetany200 ml...
Recept – sýrová omáčka s těstovinami
Pro přípravu sýrové omáčky s těstovinami si připravíme tyto ingredience: jakýkoliv...
Recept – smetanová omáčka k těstovinám
Chystáte se uvařit k večeři nebo k obědu těstoviny a nevíte, čím byste je doprovodili?...
Recept – kari omáčka na těstoviny
Ingredience: 0,5 kg paprik10 stroužků česneku3 velké cibulekari2 cukety5 kuliček nového...
Recept – česnekové špagety
Ingredience: 3 stroužky česnekušpagety (cca 150g na osobu)2 párky1 kuřecí...
Recept – špagety ála co dům dal
Ingredience: špagety (asi 200 g na osobu)rajský protlak80g vepřové konzervy 1 smetana...
Rajská omáčka – Recept
Ingredience jíška (4 dkg másla a 4 dkg mouky)0,5 litru vývaru z kostí nebo masatrochu...
Recept – koprová omáčka
Koprová omáčka je jedním ze strašáků, kteří pronásledují mnoho lidí od doby...
Recept – šípková omáčka
Ingredience: 2 – 3 dkg sušených šípků 0,75 l masového nebo zeleninového...
Recept – svíčková na smetaně
Ingredience: 700 g hovězí svíčkové50 g slaniny300 – 500 g nakrájené kořenové...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang