Omáčky

Omáčky jsou velmi oblíbená hlavní jídla, a to především pro českou kuchyni. Nejvíce oblíbenou je zajisté svíčková, rajská či guláš z hovězího masa. Pro omáčky je typické mít na základ silný hovězí vývar.

K omáčkám se nejčastěji podávají jako příloha knedlíky, avšak mohou se podávat i s těstovinami nebo případně s pečivem. Ovšem třeba znojemská omáčka je skvělá s rýží.

Omáčky také mohou být i se základem kečupu a mletého vepřového masa, a to především boloňská omáčka na špagety. Nabízí se také možnost různých sýrových či smetanových omáček, které se nejvíce hodí k různým těstovinám, jako jsou noky nebo tagliatelle.

Další kategorie

Kuře na kari s rýží

Kuře na kari – s rýží, se smetanou i bez, s kokosovým mlékem – recepty

Kuřecí kari nebo kuře na kari je pokrm pocházející z asijských zemí. Typické kari se...

smazene-mozzarellove-tycinky

Recept na smažené mozzarellové tyčinky

Plánujete setkání s přáteli a chcete připravit k občerstvení něco opravdu opravdu...

mercato-ryba-4893055

Bílá ryba dušená v kari pastě s kokosovým mlékem podávaná s rýží

Bílá ryba dušená v kari pastě s kokosovým mlékem podávaná s rýží Ingredience na...

Remuláda

Remuládová omáčka – recept

Remuládovou omáčku v louisianském stylu snadno připravíte z majonézy, koření, křenu a...

Špagety s kuřecím masem

Recept na jednoduché špagety s kuřecím masem

Tento pokrm má úžasný jižanský šmrnc a přitom je jemný a vydatný. Skvělý způsob, jak...

Pomerančové kuře

Recept na pomerančové kuře

Tento recept je plný sladké citrusové chuti, sezamových semínek a šalvěje. Jeho příprava...

Česneková omáčka

Krémová česneková omáčka – recept

Tato česneková omáčka je skvělá ke steakům a pečeným bramborám. Místo čerstvé...

pizza-pepperoni-2

Recept na domácí pizzu Pepperoni

Podle tohoto receptu si pizzu připravíte snadno a rychle! Chutná domácí pizza s kůrkou a...

Láska prochází žaludkem – aneb každý den jinak

Kuřecí prsa jsou poměrně dostupnou surovinou. Milovníci kuřecího masa mohou ocenit zásobu...

kančí guláš

Nejlepší kančí guláš a žebra z divočáka – recept

Zvěřinu si samozřejmě můžete doma připravit kdykoliv, největší popularitě se ovšem...

caramel_sauce

Recept na karamelovou omáčku

Domácí karamelová omáčka se snadno připravuje. Trvá jen 10 minut a potřebujete k ní pouze...

sendvic s francouzskym dipem

Recept na sendvič s francouzským dipem

Vezměte si dobré křupavé pečivo, tenké plátky hovězího masa, sýr Gruyère a viola....

Treska zapečená s jogurtem a rajčatovou šťávou

Ingredience na zapečenou rybu: filet tresky 150 g ½ polévkové lžíce oleje ½...

pexels-thiea-alhoz-5604812

Recept na pesto

S tímto světlým bylinkovým pestem chutná skoro všechno. Pesto je víc než jen doplněk k...

arasidova omacka

Recept na omáčku z arašídového másla

Tento jednoduchý recept na arašídovou omáčku připravíte za pouhých 10 minut. Podávejte s...

masova omacka na spagety

Recept na masovou omáčku na špagety

Tato masová omáčka ke špagetám z hovězího masa je šťavnatá a tak sytá. Připravuje se...

Cizrna na rajčatech

Tenhle pokrm patří mezi oblíbené i u dětí. Navíc je velmi rychlý na přípravu,...

Guláš s červenou řepou

Suroviny 250 g hnědých (barevných) fazolí1 cibule1 stroužek česneku1/2 menší syrové...

Červený fazolový guláš

Po vyzkoušení červeného fazolového guláše bude doma o dalším rodinném favoritu...

peceny kralik

Pečený králík – nejlepší recept, luxusní

Pečený králík je oblíbenou pochoutkou, která se stala populární u celé řady lidí. Pro...

veprove-na-houbach-recept-5

Vepřové maso na houbách – plátky, kotlety nebo kostky – recept

Vepřové maso patří zejména v našich končinách mezi vděčné suroviny pro přípravu...

souvlaki-gd1ac20749_1920

Recept na kuřecí souvlaki s omáčkou tzatziki

Vyzkoušejte recept na marinované řecké kuřecí špízy. Fantastická chuť kuřecího masa....

pexels-karolina-grabowska-4197444

Recept na smaženou kvetoucí cibuli

Tato kvetoucí cibule je dvakrát obalená a poté smažená dozlatova a je vynikající....

Opečené škubánky s mákem a švestkovou omáčkou – recept, bezlepkový

Občas ale snad každý z nás dostane chuť na úplně obyčejnou českou klasiku, kterou nám...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang