Zeleninové omáčky

České omáčky jsou velmi rozmanité a téměř všechny obsahují nějakou zeleninu. Tou nejvíce zeleninovou omáčkou je bezpochyby svíčková, která je z rozmixované kořenové zeleniny.

Zeleninové omáčky také mohou být i krémové či smetanové, kdy do zeleninové směsi je přidána smetana a omáčka je zredukována. K zeleninovým omáčkám se podává obvykle pečené maso, knedlíky, těstoviny či rýže a nebo i vejce natvrdo.

Další oblíbenou omáčkou je i křenová omáčka, znojemská omáčka nebo to mohou být i jednodruhové omáčky, jako je celerová, mrkvová, dýňová, zelná či chřestová.

Další kategorie

rajcatova-salsa

Recept na rajčatovou salsu

Tuto chutnou zdravou salsu připravíte za pouhých 5 minut z rajčat, cibule, česneku, limetky,...

vegetarianske-chilli-2

Recept na vegetariánské chilli

Jednoduchá kombinace zeleniny, fazolí a koření se promění ve snadné a chutné...

Zeleninové špagety s avokádovou omáčkou

Spiralizér jsem toužila vyzkoušet od té doby, co jsem se rozhodla začít jíst zdravěji a o...

vegetable_curry

Recept na zeleninové kari

Vyzkoušejte recept na kari, které je plné zeleniny a běžného koření, které už možná...

pexels-klaus-nielsen-6287534

Recept na domácí omáčku na špagety

Zavařování se zase vrací do módy. Stále více lidí dbá na to, co jí, a tak se nespokojí...

pexels-piotr-arnoldes-7111393

Recept na thajské červené kari se zeleninou

Tohle thajské červené kari bude večer fantastickým jídlem a ráno možná ještě lepší...

zeleninovy-dip

Snadný recept na zeleninový dip

Zeleninový dip nebo zeleninová omáčka představuje perfektní doprovod k celé řadě...

Horký špenátovo-artyčokový dip – recept

Příprava Příprava: 10 minutDoba vaření: 5 minutObtížnost: Snadné Ingredience 1...

chutney ze zelených rajčat

Recept na chutney ze zelených rajčat

Zelená rajčata jsou všestranně využitelné plody, které mohou každému pokrmu dodat...

Pečené kuřecí prso s dýňovou omáčkou a těstovinami

Podzim je v plné parádě a s tím souvisí sezona dýní. No a já dýně miluju, především...

Recept – italská rajská omáčka na těstoviny

Ingredience: 800 g konzervovaných loupaných rajčat1 cibule3-4 stroužky česneku1 lžíce...

Recept – rajská omáčka se smetanou

Rajská omáčka je vhodná například i k plněným paprikám s mletým masem, kde předpečené...

úprava rajčat

Úprava rajčat

Rajčata jsou velmi zdravou zeleninou, ze které vytvoříme víc než pět jídel. Pojďme si...

Recept – kari omáčka na těstoviny

Ingredience: 0,5 kg paprik10 stroužků česneku3 velké cibulekari2 cukety5 kuliček nového...

Recept – svíčková na smetaně

Ingredience: 700 g hovězí svíčkové50 g slaniny300 – 500 g nakrájené kořenové...

Vepřová kýta dušená s karotkou – Recept

Ingredience: 600 g vepřové kýty300 g karotky40 g máslamlelý pepřsůl3 zrnka pepře v...

Avokádo – jak vybrat, skladovat a nechat dozrát

Avokádo je v současnosti velmi oblíbenou plodinou, nejen díky množství živin, minerálů a...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang