
Recept na těstoviny s parmezánovou omáčkou z máslové dýně
S touto domácí omáčkou z máslové dýně připravenou z šalotky, smetany a parmezánu...
České omáčky jsou velmi rozmanité a téměř všechny obsahují nějakou zeleninu. Tou nejvíce zeleninovou omáčkou je bezpochyby svíčková, která je z rozmixované kořenové zeleniny.
Zeleninové omáčky také mohou být i krémové či smetanové, kdy do zeleninové směsi je přidána smetana a omáčka je zredukována. K zeleninovým omáčkám se podává obvykle pečené maso, knedlíky, těstoviny či rýže a nebo i vejce natvrdo.
Další oblíbenou omáčkou je i křenová omáčka, znojemská omáčka nebo to mohou být i jednodruhové omáčky, jako je celerová, mrkvová, dýňová, zelná či chřestová.
Recept na těstoviny s parmezánovou omáčkou z máslové dýně
S touto domácí omáčkou z máslové dýně připravenou z šalotky, smetany a parmezánu...
Recept na jednoduchou omáčku na pizzu
Naučte se připravit omáčku na pizzu jako v pizzeriích. Hustota této domácí omáčky na...
Recept – italská houbová omáčka Funghetto na těstoviny
Už vás nebaví ke špagetám připravovat pravou boloňskou omáčku nebo masovou omáčku na...
Mexický guláš – nejlepší recept
Ačkoliv guláš není typicky mexické jídlo, ujal se výraz „mexický guláš“ pro směs...
Recept na francouzský cibulový dip
Tento cibulový dip podávejte s krekry a sýrem, nebo třeba při letním...
Recept na kohouta na víně
Připravte si tuto tradiční francouzskou pochoutku i u vás doma. Pokud nemáte kohouta, hodí...
Recept na nejlepší avokádový dresink
Tento recept na avokádový dresink je světlý, krémový a velmi snadný na přípravu. Můžete...
Recept na hovězí po burgundsku
Tajemství tohoto bohatého hovězího masa spočívá v tom, že použijete pouze víno a...
Recept na rajčatovou salsu
Tuto chutnou zdravou salsu připravíte za pouhých 5 minut z rajčat, cibule, česneku, limetky,...
Zeleninové špagety s avokádovou omáčkou
Spiralizér jsem toužila vyzkoušet od té doby, co jsem se rozhodla začít jíst zdravěji a o...
Recept na domácí omáčku na špagety
Zavařování se zase vrací do módy. Stále více lidí dbá na to, co jí, a tak se nespokojí...
Recept na chutney ze zelených rajčat
Zelená rajčata jsou všestranně využitelné plody, které mohou každému pokrmu dodat...
Recept – italská rajská omáčka na těstoviny
Ingredience: 800 g konzervovaných loupaných rajčat1 cibule3-4 stroužky česneku1 lžíce...
Recept – rajská omáčka se smetanou
Rajská omáčka je vhodná například i k plněným paprikám s mletým masem, kde předpečené...
Recept – kari omáčka na těstoviny
Ingredience: 0,5 kg paprik10 stroužků česneku3 velké cibulekari2 cukety5 kuliček nového...
Recept – svíčková na smetaně
Ingredience: 700 g hovězí svíčkové50 g slaniny300 – 500 g nakrájené kořenové...
Avokádo – jak vybrat, skladovat a nechat dozrát
Avokádo je v současnosti velmi oblíbenou plodinou, nejen díky množství živin, minerálů a...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang