Vychutnejte si tuto lahodně bohatou omáčku z červeného vína jako přílohu ke steaku.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 15 minut
- Počet porcí: 2
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 1 šalotka, jemně nasekaná
- 1 lžička hladké mouky
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 150 ml červeného vína
- 200 ml kuřecího nebo hovězího vývaru
- 1 lžíce dijonské hořčice
- hrst nasekaných lístků petrželky
Postup
- Vylijte tuk z pánve, ve které jste steaky připravovali, ale neočistěte ji.
- Vraťte pánev na oheň s polovinou másla a šalotkou a 2 minuty ji restujte, aby změkla.
- Vmíchejte mouku a rozvařte ji na pískovou kaši, pak přilijte ocet a chvíli povařte.
- Přilijte víno, promíchejte a seškrábněte lepkavé kousky ze dna pánve.
- Přiveďte k varu a nechte minutu probublávat, pak zašlehejte hořčici a poté vývar.
- Uvařte asi 200 ml omáčky, poté ji ochutnejte a dochuťte.
- Vmíchejte zbývající máslo a petrželku a šťávu ze steaků.
- Podávejte steaky na teplých talířích a přelijte je omáčkou.