Recept na omáčku s italskými klobáskami

Boloňská omáčkaOmáčkyTěstovinyZeleninové omáčky

Na tento recept potřebujete kromě italské klobásky jen pár dalších surovin a lahodná omáčka k těstovinám je na světě.

Ingredience

  • 1 malá cibule nakrájená nadrobno
  • 1 malá zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, mleté
  • 5 italských klobás, nakrájených na plátky
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • 1/4 hrnku vody
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce italského koření
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • Horké uvařené špagety

Postup

  1. Ve velkém hrnci osmahněte na oleji cibuli a zelený pepř, dokud nezměknou. Přidejte česnek a vařte ještě 1 minutu.
  2. Vmíchejte klobásu, rajčata, rajčatový protlak, vodu, cukr a koření. Přiveďte k varu, snižte teplotu a přikryjte a vařte ještě 15 minut.
  3. Podávejte se špagetami nebo jinými těstovinami.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang