Vyzkoušejte tento recept na španělskou omáčku Romesco z pečených červených paprik a mandlí.
Ingredience
- 1 velká pečená červená paprika ze sklenice
- 1 rozetřený stroužek česneku
- 1/2 šálku opražených plátkovaných mandlí
- 1/4 šálku rajčatového protlaku
- 2 lžíce nasekané plocholisté petrželky
- 2 lžíce sherry octa
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
- Jemná mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Prvních 8 ingrediencí rozmixujte v kuchyňském robotu na velmi jemno. Za chodu motoru pomalu přidávejte olej a zpracujte do hladka.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Romesco si můžete připravit 1 týden dopředu. Přikryjte a dejte do chladu.