Doba přípravy: 2 hodiny
Počet porcí: 16
Ingredience
- 450 gramů italské klobásy nakrájené na plátky
- 350 gramů mletého hovězího masa
- ½ šálku mleté cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka drcených rajčat
- 2 plechovky rajčatové omáčky
- 2 plechovky rajčatového protlaku
- ½ šálku vody
- 2 lžíce bílého cukru
- 1 ½ čajové lžičky sušené bazalky
- 1 lžička italského koření
- ½ lžičky fenyklu
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- rostlinný olej
Postup
Krok 1
Nakrájejte si italskou klobásu a cibuli na kostičky. Klobásu, hovězí maso, cibuli a česnek smažte v hrnci na rostlinném oleji na středním plameni, dokud nezhnědnou. Slijte tuk.
Krok 2
Přimíchejte do hrnce drcená rajčata, rajčatovou omáčku, rajčatový protlak a vodu. Dále přimíchejte cukr, bazalku, italské koření, fenyklové semínko, sůl a pepř.
Krok 3
Přikryjte a za občasného míchání vařte na mírném ohni, dokud se maso neuvaří, to trvá asi 90 minut. Omáčku podávejte s těstovinami, špagetami, nebo přidejte do lasagní. Posypejte oblíbeným sýrem.