Marinara je typická italská omáčka, která se výtečně hodí na těstoviny. Naučte se ji s námi připravit snadno, rychle a chutně.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 45 minut
- Celkem: 50 minut
Ingredience
- Loupaná rajčata (1 plechovka)
- Rozpůlená cibule (1 ks)
- Česnek (2 stroužky vcelku)
- Extra panenský olivový olej (2 lžíce)
- Oregano (1 lžička)
- Sůl
Postup
Ve středně velkém hrnci smíchejte rajčata, rozpůlenou cibuli, stroužky česneku, olivový olej a oregano. Přiveďte k varu, snižte plamen na polovinu a vařte za občasného míchání 45 minut. Za pomoci vařečky rozdrťte rajčata, odstraňte hrnec z plotny, vidličkou rozdrťte stroužky česneku a důkladně promíchejte. Osolte, podle chuti můžete i opepřit, a podávejte.