Lahodný olej na namáčení chleba, do kterého můžete namáčet kousky italského nebo francouzského chleba.
Ingredience
- 2 šálky olivového oleje
- 1 lžíce sušené bazalky
- 1 lžíce sušené petrželky
- 1 lžíce mletého česneku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička mletého černého pepře
- ½ lžičky sušeného drceného rozmarýnu
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky drceného červeného pepře nebo podle chuti
- ½ lžičky citronové šťávy
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
Recept je na 2 šálky.
Postup
- V míse smíchejte olivový olej, bazalku, petrželku, česnek, tymián, oregano, černý pepř, rozmarýn, sůl, červený pepř a citronovou šťávu.
- Povrch olejové směsi posypte parmezánem.