Recept na nejlepší okurkový salát s octem

Přílohové salátySalátyStudená kuchyněZeleninové saláty
Okurka

Tento okurkový octový salát má dokonalou rovnováhu mezi sladkou a kyselou chutí a navíc je doplněn čerstvým koprem.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Přídavný čas: 45 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 6 perských okurek
  • 2 lžičky krystalového cukru
  • ½ lžičky soli
  • 1 šálek červené cibule nakrájené na tenké plátky
  • ¼ šálku bílého vinného octa
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • ¼ lžičky mletého pepře

Postup

  1. Nakrájejte okurky na tenké plátky (nebo kolečka) o tloušťce 0,6 cm.
  2. Plátky okurky přendejte do jemného sítka nad velkou mísu.
  3. Posypte je cukrem a solí.
  4. Promíchejte, aby se spojily.
  5. Nechte 30 minut stát při pokojové teplotě.
  6. Vylijte veškerou tekutinu z mísy a vytřete ji do sucha.
  7. Přeneste okurky do mísy a promíchejte je s cibulí, octem, koprem a pepřem.
  8. Nechte 15 minut stát při pokojové teplotě.
  9. Podávejte ihned nebo uchovávejte v chladničce až 3 dny.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang