okurkove-kimci-7960279

Tento recept na okurkové kimči je ochucen česnekem, rybí omáčkou a korejským chilli práškem. Tuto přílohu si připravte předem, aby se chutě do okurek vstřebaly.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Počet porcí: 6 porcí

Osolte okurky

Začněte tím, že v míse smícháte nakrájené okurky se solí a necháte je 30 minut odležet. Tímto krokem okurky ochutíte a zároveň z nich odvedete přebytečnou vlhkost.

Zkombinujte ingredience

Mezitím v misce smíchejte česnek, cibulku, zázvor, ocet, chilli, cukr a rybí omáčku. Můžete použít nerezovou, smaltovanou nebo skleněnou misku.

Dokončete pokrm

Posledním krokem je scedit okurky a vmíchat je do octové směsi. Odvodnění přebytečné vlhkosti z okurek jim umožní absorbovat chutě marinády. Před podáváním je přikryjte a uložte na 12 až 24 hodin do lednice.

Okurkové kimči uchovejte v lednici e ve skleněné zavařovací sklenici s víčkem, ale můžete použít jakoukoli vzduchotěsnou nádobu.

Ingredience

  • 2 nakládané okurky nebo jiné malé okurky
  • 1 lžička soli
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekaného
  • 2 cibulky, pouze bílé a světle zelené části, jemně nasekané
  • 1 kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a jemně nasekaný
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce korejského chilli
  • 2 lžičky cukru
  • ½ lžičky rybí omáčky

Postup

  1. Okurky podélně rozkrojte na polovinu a poté příčně na půlměsíce.
  2. Vložte je do středně velké mísy a důkladně promíchejte se solí.
  3. Nechte stát při pokojové teplotě asi 30 minut.
  4. Mezitím smíchejte česnek, cibulku, zázvor, ocet, chilli, cukr a rybí omáčku ve střední misce.
  5. Okurky slijte.
  6. Okurky vmíchejte do octové směsi.
  7. Před podáváním přikryjte a nechte v lednici 12 až 24 hodin.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang