Tento recept na okurkové kimči je ochucen česnekem, rybí omáčkou a korejským chilli práškem. Tuto přílohu si připravte předem, aby se chutě do okurek vstřebaly.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 40 minut
- Počet porcí: 6 porcí
Osolte okurky
Začněte tím, že v míse smícháte nakrájené okurky se solí a necháte je 30 minut odležet. Tímto krokem okurky ochutíte a zároveň z nich odvedete přebytečnou vlhkost.
Zkombinujte ingredience
Mezitím v misce smíchejte česnek, cibulku, zázvor, ocet, chilli, cukr a rybí omáčku. Můžete použít nerezovou, smaltovanou nebo skleněnou misku.
Dokončete pokrm
Posledním krokem je scedit okurky a vmíchat je do octové směsi. Odvodnění přebytečné vlhkosti z okurek jim umožní absorbovat chutě marinády. Před podáváním je přikryjte a uložte na 12 až 24 hodin do lednice.
Okurkové kimči uchovejte v lednici e ve skleněné zavařovací sklenici s víčkem, ale můžete použít jakoukoli vzduchotěsnou nádobu.
Ingredience
- 2 nakládané okurky nebo jiné malé okurky
- 1 lžička soli
- 2 stroužky česneku, jemně nasekaného
- 2 cibulky, pouze bílé a světle zelené části, jemně nasekané
- 1 kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a jemně nasekaný
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce korejského chilli
- 2 lžičky cukru
- ½ lžičky rybí omáčky
Postup
- Okurky podélně rozkrojte na polovinu a poté příčně na půlměsíce.
- Vložte je do středně velké mísy a důkladně promíchejte se solí.
- Nechte stát při pokojové teplotě asi 30 minut.
- Mezitím smíchejte česnek, cibulku, zázvor, ocet, chilli, cukr a rybí omáčku ve střední misce.
- Okurky slijte.
- Okurky vmíchejte do octové směsi.
- Před podáváním přikryjte a nechte v lednici 12 až 24 hodin.