Tento recept na okonomiyaki dokazuje, že večeře na všední den nemusí být nudná. Uvaříte ho během chvilky a navíc je zdravý a velmi chutný.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 25 minut
- Počet porcí: 2
Ingredience
- 3 sáčkované šálky jemně nakrouhaného zelí, asi ½ středně velkého
- 1 a ¼ šálku nakrájených šalvějových cibulek, asi 1 svazek
- 1 šálek panko strouhanky
- ¾ lžičky mořské soli
- 3 rozšlehaná vejce
- extra panenský olivový olej na potření
Na podávání
- veganská worcesterová omáčka
- majonéza
- sezamová semínka
- nakládaný zázvor
- ½ listu nori, nakrájeného na plátky
- ½ šálku mikrozeleniny – volitelně
Postup
- Ve velké míse smíchejte zelí, šalotku, panko a sůl. Jemně vmíchejte vejce.
- Poznámka: směs bude velmi řídká a zelná, ne jako moučné palačinkové těsto. Pokud je velmi suchá, nechte ji 10 minut odstát.
- Rozehřejte nepřilnavou pánev na středním plameni.
- Pánev potřete olivovým olejem a pomocí ¼ odměrky naberte do pánve zelnou směs.
- Opatrně ji zploštěte stěrkou tak, aby byla směs silná asi 1 cm.
- Vařte 3 minuty z každé strany nebo dokud nezhnědne, podle potřeby snižte teplotu.
- Postup opakujte se zbývající směsí, podle potřeby pánev vytřete a potřete dalším olejem.
- Okonomiyaki pokapejte worcestrovou omáčkou a tenkými proužky vymačkané majonézy.
- Navrch dejte sezamová semínka, nakládaný zázvor a nori.
- V případě potřeby posypte mikrozeleninou.
- Podávejte horké.