Obrácený broskvový dort připravíte během hodiny.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Pečení: 45 minut
- Celkem: 1 hodina
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 3/4 hrnku změklého másla, rozděleno
- 1/2 šálku hnědého cukru
- 2 šálky nakrájených oloupaných čerstvých broskví
- 3/4 šálku cukru
- 1 velké vejce, pokojová teplota
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/4 šálku hladké mouky
- 1 a 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 šálku 2 % mléka
Postup
- Rozpusťte 1/4 šálku másla.
- Nalijte ho do nevymazané 23centimetrové kulaté formy.
- Posypte hnědým cukrem. Na cukr naaranžujte plátky broskví v jedné vrstvě.
- Ve velké míse utřete cukr a zbývající máslo do světlé a nadýchané pěny, 5-7 minut.
- Vmíchejte vejce a vanilku.
- Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Střídavě s mlékem přidávejte do smetanové směsi a po každém přidání dobře vyšlehejte.
- Lžící přelijte broskve.
- Pečte při 175 °C, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, 45-50 minut.
- Před překlopením na talíř nechte 10 minut vychladnout. Podávejte teplé.