Chcete si připravit vejce tak trochu jinak? Vyzkoušejte náš recept na snadná obrácená vejce, která můžete servírovat například k snídani.
Příprava
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 5 minut
Ingredience
- 2 vejce
- 1 lžíce nesoleného másla
- Sůl a pepř
Postup
- Rozpalte malou nepřilnavou pánev na mírném ohni a přidejte máslo. Jakmile máslo přestane pěnit, rozklepněte do pánve vejce.
- Zvedněte rukojeť asi o centimetr, aby se vejce shromáždila ve vzdáleném rohu pánve. Podržte je 30 sekund nebo dokud se bílky nezačnou srážet, pak rukojeť spusťte a pánví zatřeste, abyste se ujistili, že se nepřichytí.
- Dochuťte špetkou soli a pepře a pokračujte ve vaření na mírném ohni, dokud bílky nebudou neprůhledné.
- Zatřepejte, aby se vejce uvolnila, a pak pánev zvedněte a držte ji asi metr nad ohněm. Nyní vejce otočte tak, že pánev odsunete a současně ji vyklopíte nahoru.
- Jakmile se vejce začnou obracet, zvedněte pánev proti nim, aby obnažené žloutky měly co nejměkčí přistání. Cílem je samozřejmě zabránit rozbití žloutků.
- Pokud se vám to podaří, počítejte pomalu do deseti, pak vejce opět obraťte, přesuňte je na talíř a podávejte.