Obláčkový chléb je měkký a nadýchaný – jako obláček. Je skvělou náhradou běžného chleba a má nízký obsah sacharidů.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 40 minut
- Počet porcí: 5
Ingredience
- 3 velká vejce, oddělená
- ¼ lžičky krému (smetany) vinného kamene
- 60 g smetanového sýra, velmi měkkého
- 1 lžíce bílého cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Plech na pečení vyložte pečicím papírem.
- V míse vyšlehejte bílky a krém vinného kamene, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
- Žloutky, smetanový sýr a cukr smíchejte v samostatné míse pomocí dřevěné lžíce a poté ručním šlehačem, dokud není směs velmi hladká a není na ní vidět smetanový sýr.
- Bílky opatrně vmíchejte do směsi smetanového sýra, přičemž dávejte pozor, aby se bílky nevyprázdnily.
- Směs opatrně naberte na připravený plech a vytvořte 5 až 6 „buchet“.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud obláčky lehce nezhnědnou, asi 30 minut.