Recept na obláčkový chléb

Chléb z pekárnyPečivoSlané pečivo
Chléb

Obláčkový chléb je měkký a nadýchaný – jako obláček. Je skvělou náhradou běžného chleba a má nízký obsah sacharidů.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 40 minut
  • Počet porcí: 5

Ingredience

  • 3 velká vejce, oddělená
  • ¼ lžičky krému (smetany) vinného kamene
  • 60 g smetanového sýra, velmi měkkého
  • 1 lžíce bílého cukru

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Plech na pečení vyložte pečicím papírem.
  3. V míse vyšlehejte bílky a krém vinného kamene, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
  4. Žloutky, smetanový sýr a cukr smíchejte v samostatné míse pomocí dřevěné lžíce a poté ručním šlehačem, dokud není směs velmi hladká a není na ní vidět smetanový sýr.
  5. Bílky opatrně vmíchejte do směsi smetanového sýra, přičemž dávejte pozor, aby se bílky nevyprázdnily.
  6. Směs opatrně naberte na připravený plech a vytvořte 5 až 6 „buchet“.
  7. Pečte v předehřáté troubě, dokud obláčky lehce nezhnědnou, asi 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang