Tento recept na kuřecí prsty je pro vás, pokud máte rádi chuť česneku. Jeho příprava je snadná, avšak vyžaduje čas na marinování.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 10 minut
- Přídavný čas: 2 hodiny
- Celkem: 2 hodiny 30 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 6 kuřecích prsou bez kůže a kostí – nakrájené na proužky o velikosti 1/2 palce
- 1 rozšlehané vejce
- 1 šálek podmáslí
- 1 a ½ lžičky česnekového prášku
- 1 šálek hladké mouky
- 1 šálek strouhanky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- olej na smažení
Postup
- Kuřecí proužky vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku. V malé misce smíchejte vejce, podmáslí a česnekový prášek. Směs nalijte do sáčku s kuřecím masem.
- Uzavřete a uložte do chladničky na 2 až 4 hodiny.
- V dalším velkém uzavíratelném plastovém sáčku smíchejte mouku, strouhanku, prášek do pečiva a sůl.
- Vyjměte kuře z chladničky. Slijte a vyhoďte podmáslí. Vložte kuře do sáčku s moučnou směsí. Uzavřete jej a protřepejte, aby se obalilo.
- Na velké těžké pánvi rozehřejte olej na teplotu 190 °C.
- Opatrně vložte obalené kuře do pánve. Smažte na rozpáleném oleji, dokud nezíská zlatohnědou barvu a šťáva nebude čirá.
- Přeneste kuře na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby se osušilo.