Máte chuť na lehké, nadýchané, jemné nočky do polévky, jaké dělávala vaše maminka? Tak to jste na správném místě. Tyto domácí knedlíčky snadno připravíte z pouhých šesti základních surovin.
Ingredience
- 1 šálek hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička cukru
- ½ lžičky soli
- 1 lžíce másla
- ½ šálku mléka
Postup
- V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl.
- Vmíchejte máslo, dokud se směs nebude drobit. Pak přilijte mléko a míchejte, dokud nevznikne těsto, které je dostatečně husté, aby se dalo nabírat lžící.
- Těsto nechte 3 až 5 minut odpočinout.
- Těsto vhazujte po lžících do vroucího guláše nebo polévky.
- Přikryjte a vařte 15 minut.