Recept na „nesójovou“ omáčku

OmáčkyStudená kuchyněStudené omáčky
soy_sauce

Tato náhražka sójové omáčky je vhodná pro alergiky na sóju nebo pšenici a rozdíl oproti klasické sójové omáčce téměř nepoznáte.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut

Ingredience

Postup

  • 1 a ½ šálku vody
  • 4 lžíce hovězího vývaru
  • 4 lžičky balzamikového octa
  • 2 lžičky tmavé melasy
  • ¼ lžičky mletého zázvoru
  • 1 špetka bílého pepře
  • 1 špetka česnekového prášku
  1. V hrnci na mírném ohni smíchejte vodu, hovězí vývar, balzamikový ocet, melasu, zázvor, bílý pepř a česnekový prášek.
  2. Přiveďte k varu a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na 1 šálek, asi 10 minut.
  3. Uchovávejte v chladničce a před použitím protřepejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang