Tato náhražka sójové omáčky je vhodná pro alergiky na sóju nebo pšenici a rozdíl oproti klasické sójové omáčce téměř nepoznáte.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
Ingredience
Postup
- 1 a ½ šálku vody
- 4 lžíce hovězího vývaru
- 4 lžičky balzamikového octa
- 2 lžičky tmavé melasy
- ¼ lžičky mletého zázvoru
- 1 špetka bílého pepře
- 1 špetka česnekového prášku
- V hrnci na mírném ohni smíchejte vodu, hovězí vývar, balzamikový ocet, melasu, zázvor, bílý pepř a česnekový prášek.
- Přiveďte k varu a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na 1 šálek, asi 10 minut.
- Uchovávejte v chladničce a před použitím protřepejte.