Třešňový cheesecake

Tento nepečený třešňový cheesecake má krustu z grahamových sušenek a snadnou náplň z třešňového koláče.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Přídavný čas: 2 hodiny
  • Celkem: 2 hodiny 20 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

Na dort

  • 1 a ¼ hrnku grahamových sušenek
  • ¼ šálku rozpuštěného nesoleného másla
  • ¼ šálku bílého cukru

Na náplň

  • 1 balení změklého smetanového sýra
  • 1 šálek moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 šálek husté smetany ke šlehání
  • 1 plechovka třešňové koláčové náplně (nebo jiné náplně podle vašeho výběru)

Postup

  1. V míse smíchejte grahamové sušenky, máslo a cukr na krustu, dokud se dobře nespojí a nedrobí.
  2. Směs vtlačte do 23 cm koláčového talíře a co nejvíce ji vyložte po stranách.
  3. Smetanový sýr, moučkový cukr a vanilku na náplň vyšlehejte v míse elektrickým mixérem, dokud nebude hladký a roztíratelný.
  4. V chlazené skleněné nebo kovové míse vyšlehejte smetanu elektrickým mixérem, dokud se nevytvoří měkké špičky.
  5. Šlehačku vmíchejte do tvarohové směsi, dokud není hladká.
  6. Náplň nalijte do připraveného korpusu.
  7. Povrch uhlaďte stěrkou a nechte v chladničce ztuhnout, asi 2 až 3 hodiny.
  8. Vychlazený tvarohový koláč potřete třešňovou náplní.
  9. Podávejte ihned nebo nechte v chladničce až do podávání.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang