Vyzkoušejte ten nejdokonalejší a nejjednodušší nepečený cheesecake. Podle tohoto receptu získáte lehký a krémový tvarohový dezert, který se krásně uchovává v chladničce.
Cheesecaky patří mezi oblíbené dezerty, které můžete servírovat nejen po nedělním obědě. Slaďoučký cheesecake si můžete připravit i tehdy, kdy nejste zrovna příznivci pečení. Existují totiž také nepečené cheesecaky, které vám třeba po víkendovém výletě zachutnají stejně, jako ty pečené. Pokud máte přece jenom radši pečené cheesecaky, můžete vyzkoušet tento jednoduchý cheesecake, mrkvový dort s tvarohem nebo tvarohovo-kávový dezert.
TIP: Vyzkoušejte také recept na nepečené vánoční kuličky, které jsou jedinečným doplňkem cukroví.
Nejlepší nepečený cheesecake – recept
Příprava nejlepšího nepečeného cheesecaku je jednoduchá, a recept se jistě zařadí mezi vaše oblíbené.
Ingredience na nejlepší nepečený cheesecake
- 250 g digestivních sušenek
- 100 g rozpuštěného másla
- 1 vanilkový lusk
- 600 g plnotučného měkkého sýra
- 100 g moučkového cukru
- 284 ml tučné smetany
Na polevu:
- 400 g jahod rozkrojených na poloviny
- 25 g moučkového cukru
Nejlepší nepečený cheesecake – postup
- Základ připravíte tak, že formu o průměru 23 cm s volným dnem vyložíte pergamenem na pečení. Sušenky dejte do plastového sáčku a válečkem je rozdrťte na drobky. Drobky přendejte do mísy a zalijte rozpuštěným máslem.
- Důkladně promíchejte, dokud nejsou drobky zcela obalené. Vyklopte je do připravené formy a pevně je přitlačte na dno, aby se vytvořila rovnoměrná vrstva. Dejte na 1 hodinu do chladničky, aby pevně ztuhly.
- Vanilkový lusk podélně rozkrojte na polovinu, špičku nechte neporušenou, aby obě poloviny zůstaly spojené. Podržte špičku lusku a vyškrábněte semínka pomocí hřbetu kuchyňského nože.
- Nalijte smetanu do mísy a šlehejte ji elektrickým mixérem, dokud nezačne houstnout do měkkých špiček. Do samostatné mísy dejte měkký sýr, moučkový cukr a vanilková semínka a šlehejte je 2 minuty elektrickým mixérem, dokud nebudou hladké a nezačnou houstnout, zřídnou a pak začnou opět houstnout.
- Přilijte smetanu a vmíchejte ji do měkkého sýra. Hledáte, aby byla dostatečně hustá, aby držela tvar, když z ní vyklopíte lžíci dnem vzhůru. Pokud není dostatečně hustá, pokračujte ve šlehání.
- Lžící nanášejte na piškotový základ, začněte od okrajů a postupujte směrem dovnitř, přičemž dbejte na to, aby se v něm netvořily vzduchové bubliny.
- Hřbetem dezertní lžičky nebo stěrky uhlaďte vršek cheesecaku dolů. Nechte přes noc ztuhnout v chladničce.
- Asi 30 minut před podáváním uveďte cheesecake do pokojové teploty. Chcete-li jej vyjmout z formy, položte základ na plechovku a postupně stahujte stěny formy dolů.
- Dort přendejte na servírovací talíř a odstraňte podkladový papír a základnu.
- Polovinu jahod rozmixujte v mixéru nebo kuchyňském robotu s moučkovým cukrem a 1 lžičkou vody a poté je přeceďte. Zbylé jahody naskládejte na dort a přelijte je pyré.
Nepečený cheesecake recept
Vyzkoušet můžete také tento nepečený cheesecake, který patří mezi oblíbené dorty. Recept není těžké se naučit – přesvědčte se sami.
TIP: Milovníci tvarohových dezertů ocení i tento moučník s tvarohem.
Ingredience na nepečený cheesecake
- 15 sušenek
- 6 lžic rozpuštěného másla
- 400 g tvarohu nebo smetanového sýra
- nastrouhaná kůra ze 3 pomerančů, dílky si nechte na ozdobu
- 200 g sýra mascarpone
- 100 g moučkového cukru
- 3 lžíce mléka
- 184 ml tučné smetany
Nepečený cheesecake recept – postup
- Sušenky nahrubo rozdrťte. Můžete to udělat tak, že je vložíte do plastového sáčku na potraviny a rozdrtíte je dřevěnou lžící.
- Sušenky vložte do mísy a vmíchejte do nich rozpuštěné máslo. Směs vložte do 23cm formy, pak ji hřbetem lžíce rovnoměrně rozetřete a přitlačte ve formě, aby vznikl základ. Formu dejte do lednice ztuhnout. To by mělo trvat asi 30 minut.
- Tvaroh nebo smetanový sýr, pomerančovou kůru, mascarpone, cukr a mléko dejte do mísy a dobře promíchejte dřevěnou lžící.
- Smetanu dejte do čisté mísy a šlehejte, dokud nebude mít konzistenci hustého pudinku. Přidejte k pomerančové směsi a důkladně promíchejte.
- Vyjměte formu na cheesecake z lednice. Nalijte náplň na sušenkový základ a rovnoměrně ji rozetřete. Ozdobte dílky pomeranče a vraťte do chladničky, dokud nebude připraven k podávání (nejméně 4 hodiny nebo přes noc).
Rychlý nepečený cheesecake – recept
Tlačí vás čas? Žádný problém – vyzkoušejte tento recept na rychlý nepečený cheesecake.
Ingredience na rychlý nepečený cheesecake
- 250 g digestivních sušenek
- 100 g rozpuštěného másla
- 1 vanilkový lusk
- 600 g měkkého sýra
- 100 g moučkového cukru
- 280 ml smetany
- ovocný kompot k podávání (dobře se hodí jahodový nebo malinový)
Rychlý nepečený cheesecake – postup
- Formu o průměru 23 cm s volným dnem vymažte máslem a vyložte pergamenem na pečení. Sušenky dejte do plastového sáčku a rozdrťte je válečkem na drobky – nebo je rozmixujte v kuchyňském robotu.
- Přendejte je do mísy a zalijte rozpuštěným máslem. Důkladně promíchejte, dokud se drobky zcela nepropustí. Vyklopte je do připravené formy a pevně je přitlačte na dno, aby se vytvořila rovnoměrná vrstva. Dejte na 1 hodinu do chladničky, aby hmota ztuhla.
- Chcete-li vyjmout vanilková semínka z lusku, rozřízněte lusk podélně na polovinu a špičku nechte neporušenou, aby obě poloviny zůstaly spojené. Držte špičku lusku a vyškrábněte semínka pomocí hřbetu kuchyňského nože.
- Pro přípravu náplně dejte měkký sýr, moučkový cukr a vanilková semínka do mísy a poté je vyšlehejte elektrickým mixérem dohladka.
- Přilijte smetanu a pokračujte ve šlehání, dokud se směs zcela nespojí. Nyní ji lžící naneste na sušenkový základ, postupujte od okrajů směrem dovnitř a dbejte na to, aby se v něm netvořily vzduchové bubliny.
- Hřbetem dezertní lžičky nebo stěrky uhlaďte vrchní část cheesecaku. Nechte přes noc ztuhnout v chladničce.
- Asi 30 minut před podáváním uveďte cheesecake do pokojové teploty. Chcete-li formu vyklopit, položte základ na plechovku a postupně stahujte stěny formy dolů.
- Dort přendejte na servírovací talíř a odstraňte podkladový papír a základnu. Nakrájejte na plátky a podávejte s ovocným kompotem podle vlastního výběru.
Nepečený cheesecake z mascarpone – recept
Mascarpone je vynikající přísadou do dezertů. Přesvědčí vás o tom tento výborný nepečený cheesecake s mascarpone.
Nepečený cheesecake z mascarpone – ingredience
Na korpus:
- 126 g grahamových sušenek
- 1 lžíce krystalového cukru
- 8 lžic nesoleného másla
Na cheesecake:
- 230 g smetanového sýra při pokojové teplotě
- 140 g krystalového cukru
- 300 ml husté smetany ke šlehání, vychlazené
- 340 g sýru mascarpone, chlazeného
- 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
Na ozdobu:
- 230 g jahod, nakrájených na tenké plátky
- Šťáva z jahod
Nepečený cheesecake s mascarpone – postup
- V míse kuchyňského robotu nahrubo rozdrťte grahamové sušenky a poté je rozmixujte na jemnou drť. Drobky přendejte do mísy, přidejte 1 lžíci cukru a 8 lžic rozpuštěného másla.
- Promíchejte, aby se drobky rovnoměrně navlhčily. Kulatou formu vyložte pergamenovým papírem a drobky vtlačte na dno formy až do výšky 1/2 cm po stranách. Dejte na 15 minut do mrazáku nebo na 30 minut do chladničky, aby drobky ztuhly.
- Do velké mísy přidejte smetanový sýr a 2/3 šálku granulovaného cukru a šlehejte na střední/vysoké rychlosti 3 minuty, dokud nebude těsto nadýchané a hladké, a podle potřeby mísu seškrábejte. Odstavte.
- V samostatné míse vyšlehejte pomocí čistého elektrického ručního mixéru 1 a 1/4 šálku husté smetany ke šlehání, dokud se nevytvoří tuhé špičky (3-5 minut při vysokých otáčkách). Snižte rychlost na střední/nízkou a zašlehejte mascarpone, dokud se dobře nespojí a neuhladí.
- Pomocí stěrky vmíchejte smetanový sýr do vyšlehané směsi s mascarpone, dokud se dobře nespojí. Vmíchejte 2 lžíce citronové šťávy, přidávejte po 1 lžíci a přeložte, dokud se dobře nezapojí.
- Přeneste tvarohovou náplň na vychladlý korpus a dejte do chladničky na nejméně 6 hodin nebo přes noc, dokud nebude zcela vychladlý.
- Těsně před podáváním naaranžujte na vrchní stranu nakrájené jahody na kolečka a potřete je scezenou jahodovou omáčkou. Na každý plátek přidejte další jahodovou šťávu.
TIP: Připravte si své vlastní domácí mascarpone.
Nepečený tvarohový cheesecake – nepečený cheesecake s tvarohem – recept
Máte rádi tvarohové dezerty? Pak byste zaručeně měli vyzkoušet tento nejlepší nepečený tvarohový cheesecake.
Ingredience na tvarohový cheesecake
Na náplň:
- 2 šálky tvarohu
- 2 lžičky vanilky
- 4 lžíce medu nebo sladidla bez cukru
Na krustu:
- 4 lžíce mandlového másla
- 6 lžic kokosových vloček
- 2 lžíce lněné moučky
- 1 lžička skořice
Nepečený tvarohový cheesecake – postup
- Přísady na náplň rozmixujte ručním mixérem nebo mixérem. V míse smíchejte ingredience na krustu.
- Suroviny na krustu rozprostřete do malých silikonových košíčků na muffiny a přitlačte je, aby se vytvořila krusta. Navrch dejte náplň. Stejně můžete postupovat, pokud z tohoto koláče děláte větší cheesecake pomocí pružinové formy.
- Cheesecaky uložte přes noc do chladničky, aby si zachovaly svůj tvar. Po ztuhnutí je vyjměte ze silikonových košíčků, nechte asi 10-15 minut rozmrazit na talíři a pochutnejte si.
- Nepečený cheesecake s tvarohem skladujte v chladničce asi 3 dny nebo v mrazničce 1-2 měsíce.
Nepečený cheesecake s ovocem – recept
Máte doma ovoce, které vám zbylo z přípravy smoothie, a nevíte, co s ním? Co takhle vyzkoušet báječný nepečený cheesecake s ovocem?
Ingredience na nepečený cheesecake s ovocem
Na korpus:
- 300 g sušenek
- 150 g změklého másla
Na náplň:
- 500 g Mascarpone
- 75 g moučkového cukru
- 1-2 lžičky vanilkového extraktu
- 300 ml dvojité smetany
- 100 g jahod (rozčtvrcených)
- 100 g malin
- 100 g borůvek
- 100 g ostružin
Na ozdobu:
- 150 ml smetany
- 2 lžíce moučkového cukru
- 50-100 g jahod (rozčtvrcených)
- 50-100 g malin
- 50-100 g borůvek
- 50-100 g ostružin
Nepečený cheesecake s ovocem – postup
- Sušenky rozmixujte v kuchyňském robotu nebo je co nejjemněji rozdrťte. Vmíchejte rozpuštěné máslo a pevně je vtlačte na dno 20 cm hluboké formy. Nechte ztuhnout v lednici, zatímco budete dělat zbytek.
- Připravte si ovoce tak, že je omyjete a pečlivě osušíte. Ujistěte se, že jahody mají odstraněné vršky a jsou rozčtvrcené nebo rozpůlené, pokud jsou menší.
- Do stojanového mixéru přidejte mascarpone, moučkový cukr a vanilku a šlehejte do hladka.
- Přidejte smetanu a znovu šlehejte, dokud nezhoustne a nespojí se. Netrvá to vůbec dlouho a je lepší, když je šlehačka lehce nedošlehaná než přešlehaná.
- Po zhoustnutí přidejte ovoce a vše promíchejte.
- Přidejte na piškotový základ a uhlaďte. Chlaďte v lednici 5-6 hodin nebo nejlépe přes noc.
- Vyšlehejte 150 ml smetany a moučkový cukr do měkkých špiček.
- Krém navršte do středu cheesecaku a mírně jej zarovnejte, abyste vytvořili základ pro ovoce.
- Na vrch přidejte ovoce a můžete podávat.
Jednoduchý nepečený cheesecake – recept
O tom, že příprava nepečeného cheesecaku nemusí nutně vyžadovat bohaté pekařské zkušenosti, vás přesvědčí tento recept na jednoduchý nepečený cheesecake.
Ingredience na jednoduchý nepečený cheesecake
- 2 balení smetanového sýra (pokojová teplota)
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- 1/2 šálku moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 balení šlehačky
- Hotová krusta z grahamových sušenek
Jednoduchý nepečený cheesecake – postup
- Lžící nebo ručním mixérem vyšlehejte krémový sýr, zakysanou smetanu, cukr, vanilku a citronovou šťávu dohromady.
- Jemně vmíchejte šlehačku.
- Tvarohovou náplň přendejte do připravené krusty z grahamových sušenek a uhlaďte povrch.
- Přikryjte plastovou fólií a dejte do chladničky alespoň na 6 hodin nebo nejlépe přes noc ztuhnout.
- Před podáváním přidejte polevy.
Jahodový cheesecake nepečený – recept
Kdo by nemiloval jahodové dortíky? Připravte si s námi vynikající jahodový cheesecake nepečený.
Ingredience na jahodový cheesecake nepečený
- 3 šálky obyčejných sušenek
- 3/4 šálku másla, rozpuštěného
- 3 šálky jahod
- ⅓ šálku cukru
- 1 a ½ šálku smetany ke šlehání
- 3 šálky smetanového sýra
- Ovoce nebo jedlé květy na ozdobu
- želatina na ztuhnutí cheesecaku
Jahodový cheesecake nepečený – postup
- Sušenky rozmixujte v kuchyňském robotu na jemnou drť. Drobky smíchejte s rozpuštěným máslem.
- Směsí pokryjte dno vhodné pružinové formy a během přípravy náplně ji dejte do chladničky.
- V kuchyňském robotu nebo mixéru rozmixujte na pyré jahody a cukr.
- Přidejte smetanový sýr a rozmixujte dohladka. Přilijte smetanu a pokračujte v mixování, dokud směs dobře nezhoustne.
- Těsto nalijte na připravený korpus, přikryjte fólií a dejte přes noc do lednice.
- Cheesecake skladujte v lednici až 3 dny. Dobře se také mrazí. Navrch ho ozdobte dalšími krásnými věcmi, abyste vytvořili působivý dezert.
Nepečený cheesecake do skleničky – recept
Milovníci cheesecaku jistě ocení tento recept na nepečený cheesecake do skleničky. Tyto malé, skvělé dezerty jsou také výborným oživením každé oslavy.
Ingredience na cheesecake do skleničky
Na korpus:
- 125 g sušenek
- 50 g změklého másla
Na náplň:
- 230 g řeckého jogurtu
- 120 g smetany ke šlehání
- 50 g sýru typu Philadelphia
- 25 g cukru moučka
Nepečený cheesecake do skleničky – postup
- Sušenky vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte je na jemno.
Smíchejte sušenky a rozpuštěné máslo, dokud nevznikne vlhká drobenka. - Do každé sklenice dejte lžičkou trochu drobků a pevně je přitlačte hřbetem lžíce nebo konečky prstů.
- Ujistěte se, že je rovnoměrně rozprostřena.
- Zatímco se připravuje zbytek cheesecaku, vložte sklenice do chladničky.
- Mezitím ušlehejte smetanu. Smíchejte jogurt, smetanový sýr a moučkový cukr a přidejte je ke šlehačce a opatrně je vmíchejte.
- Skleničky vložte do lednice, aby ztuhly alespoň na 1 hodinu.