Připravte si tyto lahodné nepečené řezy z ovesných vloček s čokoládou a arašídovým máslem.
Ingredience
- 1 hrnek másla
- ½ hrnku hnědého cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 hrnky ovesných vloček
- 1 hrnek čokoládových lupínků nebo čokolády nakrájené na kousky
- ½ hrnku arašídového másla
Postup
- Vymažte si menší čtvercovou formu.
- Máslo rozpusťte ve velkém hrnci na středním ohni. Vmíchejte hnědý cukr, vanilku a ovesné vločky. Vařte na mírném ohni, dokud se ingredience dobře nespojí, asi 2 až 3 minuty.
- Na dno připravené formy natlačte 1/2 směsi. Zbylou ovesnou směs si nechte na posypání.
- Mezitím v malém silném hrnci na mírném ohni za častého míchání rozpusťte čokoládové lupínky a arašídové máslo, dokud nevznikne hladká hmota.
- Čokoládovou směs nalijte na korpus ve formě a rovnoměrně ji rozetřete.
- Na čokoládovou vrstvu rozdrobte zbývající ovesnou směs a jemně ji přitlačte. Přikryjte a nechte v chladničce 2 až 3 hodiny nebo přes noc.
- Před krájením na tyčinky je třeba je nechat ohřát na pokojovou teplotu.