Nejlepší recept na německý čokoládový dort. Každé sousto je lehce křupavé díky pekanovým ořechům, sladké chuti kokosu.
Ingredience
Korpus:
- 4 g čokolády
- 1/2 šálku vody
- 1 šálek změklého másla
- 2 šálky cukru
- 4 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 a 1/2 šálku polohrubé mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 šálek podmáslí
Krém:
- 1 a 1/2 šálku cukru
- 1 a 1/2 šálku mléka
- 3/4 šálku másla
- 5 velkých vyšlehaných žloutků
- 2 šálky strouhaného kokosu
- 1 a 1/2 hrnku nasekaných pekanových ořechů
- 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Poleva:
- 55 g čokolády
- 1 lžička másla na pečení
Postup
- Pečícím papírem vyložte 3 vymaštěné kulaté formy na pečení.
- V malém hrnci rozpusťte čokoládu s vodou na mírném ohni.
- Nechte vychladnout.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Ve velké míse utřete máslo s cukrem do světlé a nadýchané pěny, 5-7 minut.
- Po jednom zašlehejte 4 žloutky a dobře prošlehejte.
- Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a vanilku.
- Smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl.
- Střídavě s podmáslím přidávejte do krémové směsi a dobře vyšlehejte.
- V malé míse a s čistými šlehači ušlehejte 4 bílky do pěny.
- Čtvrtinu bílků vmíchejte do krémové směsi.
- Vmíchejte zbylé bílky.
- Těsto nalijte do připravených forem.
- Pečte 24-28 minut nebo dokud nevytáhnete čistou špejli.
- Na přípravu krému. V malém hrnci za stálého míchání zahřejte cukr, mléko, máslo a žloutky, dokud směs nezhoustne a nezíská zlatohnědou barvu.
- Odstavte z ohně. Vmíchejte kokos, pekanové ořechy a vanilku.
- Nechte vychladnout, dokud nezhoustne tak, aby se dala rozetřít.
- Každou vrstvu dortu potřete třetinou krému a vrstvy naskládejte na sebe.
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a tuk.
- Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
- Dort pokapejte čokoládou.