cokoladovy-dort-6

Nejlepší recept na německý čokoládový dort. Každé sousto je lehce křupavé díky pekanovým ořechům, sladké chuti kokosu.

Ingredience

Korpus:

  • 4 g čokolády
  • 1/2 šálku vody
  • 1 šálek změklého másla
  • 2 šálky cukru
  • 4 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 a 1/2 šálku polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 šálek podmáslí

Krém:

  • 1 a 1/2 šálku cukru
  • 1 a 1/2 šálku mléka
  • 3/4 šálku másla
  • 5 velkých vyšlehaných žloutků
  • 2 šálky strouhaného kokosu
  • 1 a 1/2 hrnku nasekaných pekanových ořechů
  • 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Poleva:

  • 55 g čokolády
  • 1 lžička másla na pečení

Postup

  1. Pečícím papírem vyložte 3 vymaštěné kulaté formy na pečení.
  2. V malém hrnci rozpusťte čokoládu s vodou na mírném ohni.
  3. Nechte vychladnout.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C.
  5. Ve velké míse utřete máslo s cukrem do světlé a nadýchané pěny, 5-7 minut.
  6. Po jednom zašlehejte 4 žloutky a dobře prošlehejte.
  7. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a vanilku.
  8. Smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl.
  9. Střídavě s podmáslím přidávejte do krémové směsi a dobře vyšlehejte.
  10. V malé míse a s čistými šlehači ušlehejte 4 bílky do pěny.
  11. Čtvrtinu bílků vmíchejte do krémové směsi.
  12. Vmíchejte zbylé bílky.
  13. Těsto nalijte do připravených forem.
  14. Pečte 24-28 minut nebo dokud nevytáhnete čistou špejli.
  15. Na přípravu krému. V malém hrnci za stálého míchání zahřejte cukr, mléko, máslo a žloutky, dokud směs nezhoustne a nezíská zlatohnědou barvu.
  16. Odstavte z ohně. Vmíchejte kokos, pekanové ořechy a vanilku.
  17. Nechte vychladnout, dokud nezhoustne tak, aby se dala rozetřít.
  18. Každou vrstvu dortu potřete třetinou krému a vrstvy naskládejte na sebe.
  19. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a tuk.
  20. Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
  21. Dort pokapejte čokoládou.
Ingredience

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang