Tento recept na nekvašený chléb se v našem kostele používá už léta jako chléb k přijímání. Snadno se připravuje a dobře se skladuje v lednici. Při pečení dávejte pozor, protože trouby se liší.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 6 porcí
Ingredience na nekvašený chléb
- 1 hrnek hladké mouky
- ⅓ šálku rostlinného oleje
- ⅛ lžička soli
- ⅓ šálku vody
Postup na nekvašený chléb
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Plech vyložte pečícím papírem.
- V míse smíchejte mouku, olej a sůl, přidejte vodu a míchejte, dokud těsto nezměkne.
- Z těsta vytvarujte 6 kuliček, rukama je přitiskněte na na připravený plech, tím s nich uděláte placky.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud není chléb upečený, 8 až 10 minut.