Recept na nejlepší zeleninový vývar

PolévkyZeleninové polévky
Zeleninový vývar

Naučte se připravovat zeleninový vývar. Tento domácí vývar je ideální pro přípravu polévek, omáček, rizota a dalších pokrmů, je velmi chutný a snadno se připravuje.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 15 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 2 středně velké cibule rozkrojené na poloviny
  • 4 střední mrkve, nakrájené na kousky
  • 1 až 2 středně velké řapíky celeru, nakrájené na kousky
  • nasekané vršky pórku nebo fenyklu
  • 1 česneková hlavička, rozpůlená
  • hrst čerstvé petrželky
  • 1 malý svazek čerstvého tymiánu
  • 3 bobkové listy
  • 2 lžičky mořské soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 10 až 12 šálků filtrované vody

Postup

  1. Cibuli, mrkev, celer, vršky pórku, česnek, petržel, tymián, bobkové listy, sůl, pepř a vodu dejte do velkého hrnce.
  2. Na prudkém ohni přiveďte k varu (pokud se vám do hrnce nevejde 12 šálků vody, můžete použít 10).
  3. Snižte teplotu a přikryté vařte mírně po dobu 1 hodiny.
  4. Zeleninu sceďte a vyhoďte.
  5. Podle chuti ji dochuťte a použijte do svých oblíbených polévkových receptů.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang